Miroslav Macek: Nezbyde, než se vymluvit na tvrdošíjnou zácpu

05.12.2018 13:17

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nezbyde, než se vymluvit na tvrdošíjnou zácpu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) přemýšlí o zákazu papírových letáků s aktuální slevovou nabídkou obchodních řetězců.
Dodávám:
Netušil jsem, že je všechny vlastní.

***

Od ledna začne platit novela vodního zákona, která má změnit ledabylé nakládání s odpadní vodou. Majitelé domů budou muset prokázat, kolik odpadu z jejich žumpy fekální vůz odvezl. Pokud objem nebude odpovídat spotřebě domácnosti, bude jim vodoprávní úřad moci uložit pokutu až do výše sta tisíc korun.
Nezbyde, než se vymluvit na tvrdošíjnou zácpu, když už stát chce rozhodovat o každém h…u.

***

Na kraji Písku stojí areál za půl miliardy korun. Skoro polovinou na něj přispěla dotacemi Evropská unie. Peníze se ovšem budou vracet. Měl zde probíhat moderní technologický výzkum, jenže budova zeje prázdnotou a vychází najevo, že projekt, který odsouhlasila vláda Jiřího Rusnoka, je od počátku pochybný. Majitelé technologického parku jsou neznámí, stavebníci jsou schovaní v daňovém ráji na Seychelách a dohledat lze jen dvě staré paní, které podle všeho sehrály roli bílých koní.
Tolik zpráva. A nyní dva dotazy:
Kdo si myslíte, že to zaplatí? Myslíte si, že bude někdo potrestán?

***

Není nad protiruské sankce! Francouzská energetická společnost Total zakoupila 10% podíl v ruském projektu Arktik SPG 2 za 25,5 miliarddy dolarů a v říjnu otevřela u Moskvy svůj nový závod. Dvacetiprocentní podíl British Petroleum v ruské společnosti Rosněft vynesl od začátku sankcí BP na dividendách 1,5 miliardy dolarů. Společnosti Uniper a Wintershall z Německa, britsko – nizozemský Shell, rakouská OMV a francouzská Engie investovaly doposud do projektu Nord Stream 2 čtyři miliardy eur. Americký Boeing v létě otevřel společně s ruskou společností VSMPO Avisma poblíž Jekatěrinburgu továrnu na výrobu titanových komponentů, aniž by Trump hnul brvou. A my zíráme, vy zíráte…

***

Vladimír Pikora:
Někteří lidé myslí, že když říkám, že nechci zavést euro, musím být ruský agent. Já stále čekám na ty peníze z Ruska a pořád nic. Až teď jsem pochopil, proč si myslí takovou blbost.
Jestli správně chápu dnes zveřejněnou zprávu BIS, tak ta tvrdí, že jsou mezi námi tací idioti, kteří nefandí EU, a tím ve své blbosti slouží Rusku, které je zneužívá.
To je přímo katastrofální interpretace! Z toho plyne, že svobodná kritika u nás už neexistuje, protože kdo není s námi, je proti nám. Není to konec demokracie? Kritizovat USA a zároveň Rusko už nejde? Už si musím vybrat jen jednu stranu? Takže podobně, jako dříve za všechno zlé mohla americká mandelinka, dnes za všechno může Putin? Fakt musíme být takoví vlezdoprdelkové??? Musí to být od zdi ke zdi?
Aby bylo jasné, nemám rád ani Putina, ani Trumpa, ani Obamu, ani Porošenka, ani Havla, ani Husáka, ani Macrona, ani Merkelovou, ani Kisku, ale mám rád Thatcherovou. Se z toho ...
Ze zprávy: "Drtivá většina dezinformačních webů je přitom dílem českých občanů, kteří nepodporují ruské entity, ale jsou přesvědčeni o škodlivosti NATO, EU či USA. Aktivisté využívají svá občanská práva a svobody a šíří to, čemu věří,“ uvádí BIS. „Čímž ovšem nijak nezpochybňujeme, že tyto lidi a jejich webové projekty zneužívá ruská strana pro šíření propagandy a dezinformací,“ uvádějí zpravodajci."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…