Miroslav Macek: Poplácávání eurobolševiků po zádech za skvělé patolízalství je důležitější

04.01.2023 10:02 | Glosa

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Poplácávání eurobolševiků po zádech za skvělé patolízalství je důležitější
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Proti roku 2021 loni vzrostly příjmy státního rozpočtu o 9,2 procenta, tedy o 137,2 miliardy korun. Na růstu se nejvíce podílely daň z přidané hodnoty (DPH) a daň z příjmu právnických osob. Na DPH se do rozpočtu vybralo 345,2 miliardy korun, meziročně tedy o 15,6 procenta více. Výběr daně z příjmu právnických osob vynesl 151,5 miliardy korun, meziročně o 17,3 procenta více.
Přesto hospodaření státu skončilo se schodkem 360,4 miliardy korun a bylo třetí nejhorší v historii.
Ovšem opovažte se podle toho hodnotit Fialovu vládu! Poplácávání eurobolševiků po jeho zádech za skvělé patolízalství je přece důležitější.

***

Volba nového předsedy americké sněmovny reprezentantů ani po třetím kole nedopadla. Nominovaný republikán Kevin McCarthy nebyl zvolen, přestože mají republikáni ve sněmovně většinu. Před volbou totiž obdržel od svých stranických kolegů seznam požadavků, které by mu zařídily zvolení. Jednalo se o vedoucí pozice ve výborech sněmovny a specifické rozpočty pro činnost některých zákonodárců. Jak vidno, také mezi americkými republikány se najdou tací, kteří mají v prvé řadě na mysli dobro. Tedy nikoli pro voliče, ale pro sebe.

***

Mark Galeotti v The Times:
Zelenskyj bude muset i nadále dokazovat svým patronům, že návratnost jejich investic je možná díky pokračujícímu úspěchu na bojišti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…