Miroslav Macek: Senátoři by se měli zamyslet nad svou diagnózou

05.03.2013 15:18

Úterní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Senátoři by se měli zamyslet nad svou diagnózou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Třicet osm senátorů, převážně z ČSSD, kteří hlasovali pro obžalobu prezidenta Klause z velezrady, by mělo mít za povinnost přečíst si a zamyslet se nad diagnózou kverulant a pak se jít poradit se svými ošetřujícími lékaři.
Zvláště Zdeněk Škromach, Miroslav Antl a mnozí další by se navíc měli zamyslet nad samým slovem „velezrada“, neboť coby aktivní komunisté podporovali v roce 1968 okupaci vlastní země cizí mocností.

Všichni členové ODS by měli mít za povinnost vyslechnout si projev, který pronesl na včerejším „rozlučkovém“ Jazzu na Hradě jejich první místopředseda Kuba.
Něco tak rétoricky, formálně a obsahově nevhodného, plytkého, mizerného se totiž hned tak neslyší. Už po pár minutách z těch vlekoucích se sedmnácti jsem se za něj začal stydět, po dalších pak jsem se radoval, že jsme při příchodu procházeli bezpečnostními rámy a nebyla tedy možnost jej na místě beztrestně zastřelit. Zvláště někteří muzikanti, kteří kvůli svému vystoupení jeli stovky kilometrů a Kuba jim je tak značně zkrátil, byli pak v kuloárech přímo nadšeni. Uf!

Lenka Petrášová napsala v článku „Klausovo odcházení“ na první straně včerejší MF Dnes následující slova: Zpívala Lucie Bílá, dorazilo asi 800 různých lidí z veřejného života: bývalý pražský primátor Pavel Bém, exposlanec Vlastimil Tlustý či zpěvačka Eva Pilarová.
Skvostně manipulativně shazující věta, nepředpokládám-li že Lenka Petrášová pranic nezná kupříkladu Mirka Topolánka, Jana Zahradila, Emila Viklického, Františka Uhlíře, Štěpána Markoviče, Zuzanu Růžičkovou, Ivu Janžurovou, Rajko Dolečka, Vladimíra Suchánka, Jiřího Slívu a spoustu a spoustu dalších zajímavých lidí ze svých oborů…

Starý občanský zákoník má 880 paragrafů a je prý dávno přežilý. Nový, vznikající sedm let, má paragrafů 3080, lze tedy předpokládat, že bude skoro čtyřikrát kvalitnější?

 Jeden nekorektní na závěr:
 Řek si stěžuje turistovi: "Máme tu těžký život, pane, nic nám tady neroste." "Ani když zasejete?" "Když zasejeme, tak jo."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Macek

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.