Miroslav Šoukal: Volič v Praze může svým hlasem poškodit město i svou část

23.09.2022 6:03 | Glosa

Jak může rozumný občan Prahy volit STAN? Tuto otázku jsem si kladl dávno předtím, než na povrch vyplavaly současné mafiánské praktiky této politické strany, jako je Dozimetr a podobně. A proč jsem si tuto otázku kladl? Protože od začátku jsem měl dojem, který se nyní potvrdil, že STAN vnikl účelově jako podnikatelsko- korupční hnutí, které mělo jediný cíl, a to dostat do menších obcí více peněz ze státního rozpočtu, což by umožňovalo realizovat toto korupční jednání.

Miroslav Šoukal: Volič v Praze může svým hlasem poškodit město i svou část
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Je jedno, jestli se tento nápad zrodil v hlavě pana Gazdíka – tehdejšího starosty Suché Lozi (obce s cca 1100 obyvateli) a současného stále ještě poslance Parlamentu ČR, pana Polčáka – tehdejšího místostarosty obce Vysoké Pole (obce s cca 850 obyvateli) a současného stále ještě dokonce europoslance, nebo pana Redla – nesvéprávného podnikatele a blízkého spolupracovníka zločince pana Krejčíře, ale podstatné je, že se jim to nakonec povedlo. Vymysleli klamavý název této politické strany Starostové a nezávislí, což mnoho lidí zmátlo v tom, že zastupují většinu starostů, což zdaleka nebyla pravda, spíše byl tento marketinkový název velice zavádějící. A tak se Zlínský kraj nechvalně zapsal do historie.

A jak se dostat k penězům pro ty jejich kšefty? Tato trojice vymyslela návrh nového rozpočtového určení daní (RUD), které mělo bohatým a velkým městům brát a malým obcím dávat (líbivá jánošíkovská myšlenka). V roce 2013 se jim to nakonec i podařilo. Co to ve své podstatě znamená?

V Praze je kvůli STAN méně financí i pro městské části

To, že velká města jako například Praha dostávají na výkon státní správy výrazně méně financí. Z toho dál vyplývá, že méně financí na ze zákona dané povinnosti dostávají i jednotlivé městské části, které pak musí tuto povinnou činnost dotovat ze svých jiných zdrojů na úkor zvelebování své městské části (zeleň, chodníky apod.), na podporu svých škol, školek, zařízení pro seniory apod. (vybavení, nadstandardní činnosti ve prospěch žáků a seniorů). Prostě na veškeré další zvelebování své městské části, což samozřejmě poškozuje všechny obyvatele těchto městských částí, od dětí, přes rodiny s dětmi i bez dětí, podnikatele až po seniory.

Kdo tedy volí třeba právě v Praze STAN, tak úmyslně poškozuje své město či svou městskou část, v podstatě poškozuje sebe a své nejbližší. Nestálo by za to se nad tím v klidu zamyslet a případně přehodnotit své volební priority, zvlášť když se nyní i v Praze v celé své nahotě ukázalo, co je vlastně STAN zač?

Miroslav Šoukal

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…