Oldřich Fischer: Prezident jeden z nás

20.11.2016 9:34

Ať chceme si přiznat nebo ne, posledním prezidentem se stalo 35 milionů na volby. 30 milionů nestačilo. Při předchozím prezidentovi šla fáma, že voliči dostali milion. Nenažraní dva. Co vím, i v jednom výzkumném ústavu by jeho výzkumníci byli pro, aby prezidenta volil los. Losem by byl zvolen jeden z nás.

Oldřich Fischer: Prezident jeden z nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Předpokladem by snad mohlo být vychození státní 8-leté základní školy. Ale opravdu vychození! Zřejmě by se do toho nezapočítávalo studium, ( v zimě i v mraze), pod světlem plynové pouliční lampy. ( Viz naše nedávná historie.)

Byl bych samozřejmě proti „ spartakiádnímu vrahovi.“ Pokud se odkláněčů majetků týče, může- li dnes rozhodovat o osudu státu soudem odsouzený poslanec, pak bych to viděl na referendu. Měli bychom to jednoduché. Jako Bing ho!

Snad jedině hlídat , jestli počítač nefixluje. Pak by bylo jedno, jestli odstoupí první jeden, nebo prvních sto. Presidentování by zastal stoprvní občan(nka). Těch ušetřených miliard za volby! Statisticky by ovšem mohlo dojít k hrůze, že presidentování by vyšlo na někoho se zdravým selským rozumem. Ovšem státoprávní možnosti hlavy státu jsou omezené. Poslanci, celým spektrem by se s tím jistě dokázali celkem v pohodě vypořádat. Všem televizím a novinám by se uvolnily ruce k nějakým, alespoň trochu, smysluplným tématům. Například pro Studio kamarád – Jů a Hele.

Kolik vlastně stojí na mzdách poslancům, projednávaný snad zákon, o tom, kolik nákupních igelitových tašek, budou smět zákazníkům rozdat prodejci v roce 2020? Co bude stát vytištění takového zákona? Jeho dodržování? To budeme muset přijmout další stovky policistů na jeho dodržování? Očekávám, že v parlamentu se strhne řada slovních bitev o tento zákon. Co takhle místo igelitových tašek dořešit pozemkovou reformu, nebo lichvu ?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.