Oldřich Rambousek: Bude Írán následovat Severní Koreu?

13.07.2019 21:56

Dle nadpisu se může prvotně zdát, že toto téma je nezáživné a že se České republiky netýká. Opak je však pravdou a i ČR má v těchto procesech svou úlohu, která předznamenává naplánovaný osud českého národa jakožto i dalších národů slovanského původu. Politika není hrou na náhody a je problém, že běžný občan se v této materii vyzná stále méně.

Oldřich Rambousek: Bude Írán následovat Severní Koreu?
Foto: Repro Čt
Popisek: Kim Čong-un a Donald J. Trump

Spojené státy a Severní Korea - odvěcí nepřátelé. Najednou přijde otočka a v průběhu dvou let si čelní představitelé těchto zemí podávají ruce a jsou spolu najednou schopni jednat. Spojené státy ústy svého prezidenta změnily rétoriku z čistě agresivního a vyděračského postavení do pozice komunikativní a neagresivní. To má dozajista své důvody, které, ač nebyly veřejně prezentovány, jsou víceméně jasné.

Každá země na světě má své postavení v pomyslné hierarchii. V popředí oné hierarchie jsou samozřejmě země, které jsou velmocemi. Je důležité v jakém kontextu je ta či ona země považována za velmoc. Máme země, jež jsou velmocí díky vojenské a technologické převaze. Dále jsou tací, jež jsou za velmoc považováni pro svou velikost, a další skupinou jsou ti, kteří jsou velmocí pro značnou ekonomickou sílu a vlastnictví jaderných zbraní. Velmocí největší je však jen ten, kde se snoubí ekonomická síla se silou vojenskou, a k tomu má taková země značnou rozlohu. V kontextu uvedeného je velmocí č. 1 Rusko! Lze však za velmoc považovat Severní Koreu? Dozajista ano, přestože je to země ekonomicky poměrně nevýrazná a malá. Proč tomu tak je? Na tuto otázku odpověděl celému světu sám Donald Trump.

Nebo se dala Amerika cestou humanity a porozumění? Američané začali Severokorejce milovat? Ale kdež! Nejde o humanitu, nejde o lidi, ale Amerika má strach.

Strach sevřel americké vůdce, protože Severní Korea se tvrdou prací svého národa stala jadernou velmocí. Tato informace médii proběhla velmi okrajově a neurčitě, ale změna politiky USA vůči Koreji dala odpovědi více než jasné. Nedalo se předpokládat, že by čeští politici a média řekli českým občanům, jak se věci mají. Ti papouškují pouze to, co jim americký šéf přikáže. Ostatně jako příklad vám dobře slouží informace bezpečnostního výboru ke kauze čínské Huawei, které stojí na vodě, jsou bez přímých důkazů a řečeny byly na základě přímého doporučení americké strany. A to přitom nešlo o žádnou bezpečnostní hrozbu, ale o prostředek k vedení obchodní války mezi USA a Čínou. Jen mi nějak uniká, proč se čeští odborníci takto zesměšňují, když vypouštějí zavádějící informace. Oni v tom našem národu nejsou všichni blbí!

Severní Korea získala skutečně hodně, a to je poměrně chudá země. Nyní už patří mezi jaderné velmoci, a navíc má velmi vyspělý raketový program. To budí ve světě oprávněné obavy, a proto už nelze s Koreou jednat jako se zemí nižšího řádu. Korejský národ má i bonus v tom, že jejich země má mnohem menší riziko napadení agresorem, neb každý případný agresor si je už vědom toho, že případný odvetný úder může být zničující. Korejci si tak de facto zajistili svobodu své země a národa, kterou skládali po zrnkách rýže. USA zde prohrály a tento fakt je už daný. Hluboká poklona, Severní Koreo! Česká republika díky svým politikům umí tak akorát lézti komusi v řiť.

Írán chce samozřejmě Severní Koreu napodobit. Tato na ropu bohatá země má oprávněné obavy o svou bezpečnost a budoucnost. Vždyť Íránci jasně vidí, jak dopadl jejich soused Irák, kde lidé dodnes umírají pro vylhanou americkou demokracii, která není! Írán válku nechce a nepotřebuje, má ropu, ale USA chtějí íránskou ropu! Íránci se také chtějí dostat do pozice státu, který má šanci v případě války nebýt napaden. Tady nejde o křesťany a muslimy. Tady jde v případě Íránu o vlastní svobodu a bezpečnost a z pozice USA o prachy.

Jak s tím vším souvisí ČR? Velmi úzce. Naše republika byla v minulosti také zabezpečenou zemí, a to díky rozmístěným raketám SS 20 na našem území. Sice nebyly naše (byly sovětské), ale měli jsme vlastní raketové vojsko. Dnes máme prd a vojáci cvrkají kuličky za Pákistán. Možná jste také viděli vojenské mapy, kde je jasně vyznačeno území, obětované pro případnou válku. Bohužel jde o území střední a východní Evropy. Tedy jde o Polsko, Čechy, Slovensko, Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko, země bývalé Jugoslávie, Itálii, Pobaltí a Ukrajinu. Tyto země by měly patřit mezi ty obětované a jedná se z 90 procent o slovanské národy. Přijde vám to nereálné? Vždyť toto chtěl už Hitler. Jde o stejný záměr, posunutý v čase, a je tu i návaznost na Kalergiho plán likvidace slovanské rasy. Neviděli jste mapy? Já jsem ji už na internetu zachytil, tak se alespoň podívejte. Podívejte se, kam nás naši politici dovedli a vedou!

Věříte tomu, že nás NATO a USA, či západ chrání? Nesmysl. Nemají důvod za výše uvedené národy nastavovat krk. Nic tam není krom lidské síly, a ta je postradatelná. Je jí totiž nadbytek. Namítáte, že máme dohody a smlouvy? Ty jsou nanic. Západ nás vždy v minulosti podrazil. USA jsou vyhlášeny tím, že nejvíc porušují dohody a jednostranně vypovídají smlouvy. Máme bohužel velmi špatného spojence, neb ten je pokrytecký, falešný a vypočítavý.

Od doby rozkladu socialismu je západem a USA cíleně pracováno na tom, vytvořit z národů střední a východní Evropy bezbranné cíle, a podařilo se jim to. Ani jeden z národů, které jsem v této souvislosti uvedl, nemá armádu, schopnou efektivně bránit alespoň vlastní území. Neřekl bych nic, kdyby se jednalo o jeden či dva národy, ale zde je problém celé střední a východní Evropy! To není náhoda, to je cíl!

Závěrem snad už jen tolik. Až budete kdokoliv spílat Íránu nebo Severní Koreji, prosím, nechte je žít. Ono když se trochu umí číst mezi řádky, tak se ta realita dovede tvářit i jinak. Navíc pravda je v západních demokraciích příliš ohýbána a právo ještě neznamená spravedlnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…