Oldřich Rambousek: Kde je pravda

05.06.2013 16:20

Náš současný život se u mnohých z nás utápí v tragédii povodní. Je to smutné a zároveň varující. Povodně se opakují příliš často a vyvstává otázka, jakže to ti komunisté dělali, že za jejich éry se takovéto tragedie neděly.

Oldřich Rambousek: Kde je pravda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

Bývalo otřepaným klišé, že komunisté poručili větru dešti. No takto to jistě nebylo, ale rozdílů můžeme nalézt mnoho. V první řadě podniky povodí Labe, Vltavy, Odry a další zaměstnávaly mnohem více lidí než v současnosti, disponovaly velkým množstvím techniky což v současnosti opravdu neplatí. Daleko více se v minulosti dbalo na čistotu a průchodnost koryt řek, říček, ale i potoků. Břehy řek byly pravidelně čištěny od náletových dřevin atp. Okolo silnic se čistily, ale i sekaly příkopy a dnes? Vesměs vše zanesené a zarostlé travou a náletovinou. Jak by také ne, když u Správy silnic oproti minulosti pracuje sotva polovina lidí, technika je už zastaralá a je jí velmi málo. Na nic nejsou peníze. Nedivme se tedy, že následky déletrvajích dešťů mají takovéto následky. Takovéto povodně, které zažíváme, nejsou takové kvůli jednotlivostem, ale jsou obrazem nekoncepční politiky vlády a vedení resortů. Můžeme se tedy právem tázat, kamže jdou naše daně a v minulosti Kalouskem prosazená speciální povodňová daň. Odpověď na toto je bohužel taková, že na obyčejných lidech pramálo záleží a tak největší objem investic a prostředků požere jako obvykle Praha a na ostatní zbývají jen drobky. To je stará známá pravda. Nedělám si vůbec žádné iluze, že se po současných povodních něco změní, i když viníky známe. Nemůžeme vše svádět jen na počasí, ale musíme vzít v potaz i lidský faktor,neschopnost,nekompetentnost a hlavně nezájem. Létat vrtulníkem a očumovat lidskou tragédii umí každý blbec. Tahat si triko v televizi lidem pramálo pomůže a prázdné kecy už vůbec ne. Viďte pane Nečasi a Bendle. Co takhle vzít lopaty a jít dělat něco užitečného. Vždyť zrovna vy dva patříte mezi nejlépe placené nepracující. Dosti však nářků-stejně si lidé budou nejvíce muset pomoci opět sami. I toto je vlastně trest, který jsme si na sebe ušili zcela sami a to tím, že volíme takovýto šmejd, který na nás kašle. Necháváme se oblbovat idiotskými reklamami politických stran a to bez výjimky.
 
. Nemohu z toho vyjmout ani KSČM, i když ta je o něco lepší, ale ne o tolik, aby si zasloužila výjimku. Jistě mnoho komunistů naštvu, ale vážení-zamyslete se. Řekněte si pravdu alespoň sami sobě. Cožpak skutečný komunista může participovat na zvráceném systému??? To komunista neudělá. To dělají oportunisté a kolaboranti, kterým nejde o komunistické ideje, ale o svůj ubohý osobní prospěch. Skutečný komunista by se necpal do kolaborantské vlády. Komunistům přeci vůbec nejde o moc, ale změnu společenského systému, která společnost posune do spravedlivější a pokrokovější doby. Do doby, kde nebude platit třídní rozdělení společnosti, kde si jako lidé budeme rovni mezi sebou, před zákonem. My musíme být vidět v ulicích mezi lidmi a stavět se do čela utlačovaných. Změna společenského systému musí vzejít zdola, z ulice od obyčejných lidí a teprve potom nás tito lidé mohou delegovat do vlády. V parlamentu tuto změnu nedocílíme. Ani Gottwald by se do takovéhoto boje v parlamentu nepustil, kdyby za sebou neměl ty statisícové davy demonstrantů v ulicích, kteří už nechtěli poslouchat zrádce ze sociální demokracie nebo agrárníky. Co nám v tomto směru nabízí KSČM, když jako taková neříká nic o tom, že chlebem komunisty je Marxismus, že komunistovi jde o změnu společenského řádu a o beztřídní společnost. Pak se nelze divit, že mnozí tápou a ptají se, co že je to komunista. Škoda, že před nás-komunisty-nemohou již předstoupit velikáni komunistického hnutí jako byli Karel Liebknecht, Rosa Luxemburgová, Ernst Thällman či Klement Gottwald. Ti by se divili, pak by se museli smát a nakonec by nám museli nakopat zadek, protože tak jak se dělá komunistická politika dnes-to nelze nazývat komunistickou politikou, ale politikou peněz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…