Oldřich Rambousek: Občane, dej si pozor na šmejdy. Předvolební manipulace se rozbíhají

14.02.2016 16:00

Tak jako před každými volbami, tak i letos se nám pomalu rozebíhá souboj politických stran a hnutí o každý voličův hlas, a to všemi možnými prostředky. Dokonce i lži jsou součástí předvolebního klání.

Oldřich Rambousek: Občane, dej si pozor na šmejdy. Předvolební manipulace se rozbíhají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Každý z nás – od Vojty z Postoloprt až po Anču Vocáskovou z Horní Dolní – by si měl dát velký pozor na to, čemu uvěří a komu dá svůj hlas. Já se politikou a děním v ní zabývám již řádku let a po zkušenostech již dobře vím, že je velmi málo těch, komu by se dal odevzdat hlas bez toho, že by člověk nemusel mít strach, aby jeho hlas nebyl nakonec zneužit.

Všeobecně se dá říci, že politické strany zajímá volič pouze do doby, než vhodí svůj hlasovací lístek do volební urny. Vteřinu poté se už volič stává obtížným hmyzem zralým na použití DDT. Otázkou tedy je, koho volit! Mnoho variant ke skutečně dobrému výběru není.

Nyní se pokusím co nejjednodušeji popsat hlavní politické subjekty a jejich politiku.

1.       ČSSD
Tato politická strana je velmi obtížně volitelná, a to z mnoha důvodů. V první řadě je potřeba si připomenout, že se jedná o stranu levého středu. Bohužel její politika je neprůhledná a nevypočitatelná. Těžko lze dopředu predikovat, jaké politické kroky bude tato strana činit. Její politika je odchýlená od sociálně demokratických principů politiky. Existuje u ní provázanost s majiteli ekonomické formace, čímž je její politika cíleně manipulována ve prospěch ekonomické participace. Toto dokladuje i podepsaná koaliční smlouva s hnutím ANO a lidovci. Do určité míry jde o repliku kdysi podepsané koaliční smlouvy s ODS. To vše shrnuto neznamená nic jiného, než zradu voličů a ignoraci volebního programu. Když k tomu ještě přičteme záměrnou kolaboraci s EU v otázce uprchlické krize, tak nelze zaujmout jiný postoj a říci: NEVOLIT!!

2.       ODS
ODS již měla zmizet na smetišti dějin. Jedná se o pravicově se tvářící politický subjekt napojený na mafiánské kmotry a dost možná i na struktury šedé ekonomiky. Skrze tuto politickou stranu a její politickou podporu spolu s KDU-ČSL, ODA, ČSSD, US-DEU byla spuštěna chaotická privatizace a rozkradena republika. Mnohé kauzy této strany dokázaly, že je napojena na nekalé živly a dost možná i na mafiánské podsvětí. Pravda je pro tuto stranu cizím pojmem a o cti se raději ani nebudu zmiňovat, protože tato strana žádnou čest nemá. NEVOLITELNÁ!!

3.       Hnutí ANO
Dá se říci, že se jedná o zánovní hnutí poněkud zvláštní profilace. Jeho politikou se prolínají prvky levicové i pravicové politiky. Nelze však opomenout, že toto hnutí není hnutím lidovým, ale že jde o skupinu lidí silně konjunkturálně založených. Toto hnutí nevychází z žádné ideologie a je čistě participační na politickém a společenském systému. V žádném případě nehájí zájmy voliče, občana, ale sleduje hlavně zájmy své! Pro normálního člověka je politika tohoto hnutí těžko čitelná. Dalším problémem tohoto hnutí je permanentní střet zájmů. Nejde jen o pana Babiše, ale třeba pana senátora Hlavatého a další zvláštní osoby. Výkřiky do tmy ve smyslu zlevnění DPH u piva jsou nesmyslné a populistické. Jimi navrhovaný krok by měl na koncového spotřebitele nulový vliv. Tedy opět – NEVOLITELNÉ!!

4.       KDU-ČSL
Zde je u této strany možná škoda slov. Politika této strany je lživá a zavádějící. Je už cynické, že lidovci s takovou oblibou říkají, že ve své politice vycházejí z tradičních křesťanských hodnot. Bohužel ony křesťanské hodnoty nijak nechrání ani neprosazují. Ba naopak. Snaží se o to, aby se zamořilo české území uprchlíky vyznávajícími Islám, což je v přímém rozporu s křesťanstvím. Klidně by sem – do naší země – pan Bělobrádek Islámské migranty bral, a to na úkor domovského obyvatelstva. Tedy, vážení zdegenerovaní lidovci, není to trochu na hlavu? Náklady na jednoho uprchlíka čítají více než 20 000 Kč měsíčně! To klidně dáte!! Nevadí vám, že to je prasárna, když nám umírají čeští bezdomovci hlady a zimou? Nevadí vám, že matky samoživitelky mají sotva co do úst? Nevadí vám, že rodiče z chudších poměrů nemají prostředky na to, aby mohli svým dětem zaplatit obědy ve škole? Je vám lhostejné, že na léčbu českých dětí se musí pořádat sbírky a cizí děti se léčí zdarma? Nezajímá vás, že čeští důchodci žijí na hranici bídy?? O jakých křesťanských hodnotách tedy mluvíte, vy pokrytci? S vaším pojetím křesťanství běžte do prdele. Totéž platí i o vámi praktikované politice. Jdete do koalice s každým. Je vám jedno, zda zprava, či zleva – hlavně, že je koryto plné. S vaši politikou opět – NEVOLIT!!

5.       Strana zelených

Zelení – to je odpor sám o sobě. Hlavně v čele s nemakačenkem Stropnickým ml. Banda neumětelů, zkrachovalých politiků, úředníků a podnikatelů. NEVOLITELNÉ!!

6.       KSČM
U této strany je jiskřička naděje, ale to pouze za předpokladu, že se strana konečně probere z letargie a začne dělat pořádně svou práci a bude vycházet z principů skutečně komunistické politiky. Doposud však KSČM funguje jen jako levicový subjekt, který čeká tiše v koutku, jak se situace vyvine. Do komunistické strany má zatím KSČM poměrně daleko a nic na tom nezmění ani to, že má ve svém názvu komunistická. To je zatím prostě lež a uvádění voličů v omyl. Stačilo by se podívat do spisů Klementa Gottwalda a tam je jasná ukázka toho, jak má komunistická politika vypadat. V souhrnu tedy považuji politiku KSČM zatím jako nepoctivou a říkám OBTÍŽNĚ VOLITELNÉ!!

7.       TOP 09
Tato politická strana je něco takového jako špatný americký film. Samý kovboj, podvodník a zlatokop. Navíc v této straně je to samý politický turista a bezpáteřník. Shora uvedené jasně naznačuje, že krom ideologie peněz tato strana nic lepšího ideologicky nenabízí. Normální lidé jsou u TOPky až na posledním místě. Praktiky této strany společně s ODS uvedly českou ekonomiku do značné krize a krom zvyšování daní občanům nedokázali nic pozitivního. NEVOLITELNÉ!!

8.       Hnutí Svoboda a přímá demokracie
Toto nové hnutí okolo Tomia Okamury – i přesto, že je veřejně dehonestováno ostatními politiky – mi vychází pro dobrou volbu asi nejlépe. Tomio Okamura stále drží směr přímé demokracie, což znamená, že normální občan musí mít vliv na politiku a na její kontrolu. Jeho program je jednoduchý a praktikovatelný. My Češi jsme v republice doma a žádný uprchlík nám tedy nemá co diktovat podmínky. Politici musí nést odpovědnost za své činy a neskrývat se za imunitu atd. Politika Okamury je pronárodní a vlastenecká. Pro mě VOLITELNÉ!!

Ostatní politické subjekty jsou moc malé, s minimem vlivu a tedy nezajímavé. Navíc jsem se chtěl věnovat jen velkým hráčům. Důležité je si říci, že abychom dosáhli systémových změn, tak je nutné volit víceméně jednotně a to tak, aby politický subjekt získal ústavní většinu – tj cca 65 % hlasů. V tomto případě odpadá jakákoliv potřeba koalice, což znamená dosažení změn za minimální náklady. Každá nutná koalice stojí daňového poplatníka zbytečné peníze, a že jich není málo.

Zvažujte prosím pečlivě, koho budete volit a nedávejte své hlasy do uren jako stádo ovcí. Opravdu to stojí za zamyšlení a zvážení co vlastně chceme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …