Pavel Opl: Řecko nepotřebuje pár stovek policistů či vojáků z ciziny, ale odvahu politiků rozhodnout

07.03.2020 13:21

Žvanění politiků o tom, že by se Řecku mělo pomoci nějakými policisty či vojáky, je v lepší případě ostudná neschopnost vnímat realitu. Řecká policie i armáda disponují zbraněmi, dostatečnými k rázné ochraně svého území. Chybí ale politické rozhodnutí, aby tyto zbraně při obraně a ochraně svého území mohli použít.

Pavel Opl: Řecko nepotřebuje pár stovek policistů či vojáků z ciziny, ale odvahu politiků rozhodnout
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Řecká armáda je obrovská a i s policií disponuje dostatečným množstvím zbraní, které by efektivně umožnily obranu a ochranu jejich území před vpádem v podstatě neozbrojených nechtěných "nájezdníků" v jakémkoliv množství. To musí být jasné i všem politikům, kteří se vojenské prezenční službě vyhýbali, ale nyní chrlí moudra na toto téma.

Letitý problém, který se v čase pouze stává více či méně intenzivním, je v tom, jak se má nazírat na tisíce lidí, kteří se snaží ilegálně dostat na území cizího státu a neváhají přitom často používat i amatérsky vytvořené ruční zbraně. Současně je těmto lidem opakovaně jasně říkáno, že jejich snaha o průnik na území dotyčného státu je vnímána jako narušení suverenity dotčeného státu.

Převaděčské mafie a jejich pomocníci z řad některých neziskových organizací i jednotlivců, za skandální podpory řady politiků, tvrdí, že tito lidé jsou nedotknutelní, a dokonce že poškozené země mají povinnost se o tyto lidi komplexně postarat. Jde o obrovský byznys a účelovou rétoriku. Jako bývalý policista, který se problematikou masové migrace a převaděčstvím profesně zabýval u pohraniční policie a na Policejním prezídiu ČR, jsem v šoku, jak celá tato organizovaná zločinná činnost se odehrává zcela otevřeně a nikdo za ni není hnán k trestní odpovědnosti. Mimochodem, podpora politiků této věci se nechá kvalifikovat jako schvalování a napomáhání trestné činnosti.

Jde tedy v dnešní době pouze o to, zdali odpovědní politici v dotčených zemí dají politické rozhodnutí v tom smyslu, jak se má věc řešit. Ozbrojené složky nemají zbraně pro parádu a obrana a ochrana území a bezpečnosti státu je jejich zákonnou prioritou číslo jedna. Bohužel realita je taková, že bez politického rozhodnutí tuto záležitost nikdo řešit nechce, a proto vidíme ta neskutečná videa.

Ubohost politiků spočívá v tom, že bez rázného řešení se dotčené země a celý náš kontinent blíží obrovské vražedné občanské válce.

A já se již od roku 2015 ptám, proč lidé stále ve všech volbách volí takovéto politiky? Pokud vše dospěje k občanské válce, bude to zodpovědnost i všech těch, kteří buď aktivně volí ty politické nýmandy, či na volby kašlou...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla