Petice: Byty OKD patří horníkům - ne Bakalovi

29.06.2017 15:04

Žádáme premiéra ČR Mgr. Sobotku Bohuslava, aby inicioval podání stížnosti k Evropské komisi ve věci nedovolené podpory státu při prodeji 46 % akcií státu na společnosti OKD.

Petice: Byty OKD patří horníkům - ne Bakalovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice žádáme premiéra České Republiky Mgr. Bohuslava Sobotku, aby napravil chybu, kterou způsobil daňovým poplatníkům, desítkám tisíc horníků, a zejména 44 000 hornickým rodinám tím, že v roce 2004 jako ministr financí za ČSSD odprodal za výrazně podhodnocenou cenu 46 % podíl státu na akciích společnosti OKD.

Privatizační Smlouva o koupi 46 % akcií státu na společnosti OKD měla mimo jiné umožnit 44 000 hornickým rodinám získat byty za cenu cca 40 000 korun/byt. Bohužel Bakala využil toho, že tehdejší ministr financí Bohuslav Sobotka nedostatečně smluvně formuloval podmínky, za kterých mají být tyto byty odprodány nájemníkům, a byty nájemníkům za slíbenou cenu neprodal.

Ustanovení této privatizační smlouvy umožňuje státu od této smlouvy odstoupit v případě, že se k rukám Evropské komise podá stížnost, která prokáže, že při této transakci došlo k nedovolené podpoře státu.

Bohužel dosavadní stížnosti k rukám Evropské komise byly zamítnuty, protože Českou Republiku zastupoval přítel pana Sobotky advokát Pokorný.

Dne 14. června t.r. ČSSD vyměnila svého volebního lídra, a premiéra Sobotku nahradil současný ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Boj za spravedlivé nároky nájemníků bytů OKD byl jeho dří- vějším výrazným volebním tématem ve volební kampani do poslanecké sněmovny. V této souvislosti jej vyzýváme jako volebního lídra ČSSD kandidujícího v našem Moravskoslezském kraji, aby tuto naši petici veřejně podpořil a také podepsal.

Za petiční výbor:

Ing. Josef Hájek
Poslanec Parlamentu ČR
za hnutí ANO 2011

Petiční arch můžete stáhnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.