Petice hnutí Úsvit za přímou volbu a odvolatelnost starostů a primátorů

06.09.2014 16:15

V současnosti se funkce starostů a primátorů stávají předmětem neprůhledných politických obchodů a korupčních dohod, a to často bez ohledu na volební výsledky a skutečná přání voličů.

Petice hnutí Úsvit za přímou volbu a odvolatelnost starostů a primátorů
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

PETICE za přímou volbu a odvolatelnost starostů a primátorůdle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

V současnosti se funkce starostů a primátorů stávají předmětem neprůhledných  politických obchodů a korupčních dohod, a to často bez ohledu na volební výsledky a  skutečná přání voličů. Tento stav vede nejen ke korupci a neodpovědnosti představitelů měst a obcí, ale také k velkému znechucení občanů.

Sami starostové a primátoři bývají často obětí politického vydírání a zákulisních čachrů a jsou závislí na milosti a nemilosti politických stran.

Řešením těchto nešvarů na radnicích, které nás stojí miliardy korun ročně, je právo přímo volit a odvolávat toho, kdo je za řízení obce a či města odpovědný.

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice žádáme, aby občané této země mohli odvolat starostu či primátora v případě, že zklame své voliče.

Tomio Okamura, Trhanovské náměstí 14, Praha 10, 102 00
Marek Černoch, Balbínova 223/5, Praha 2, 120 00
Ing. Radim Fiala, Dykova 468/2, Prostějov, 796 01

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn: kterýkoliv člen petičního výboru (klauzule vyžadovaná §5, písm. 1 zák. č. 85/1990 Sb.)

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…