Petice proti plánu Ministerstva dopravy rozšířit zpoplatnění silnic I. třídy o další úseky

19.10.2017 19:25

My, níže podepsaní občané, nesouhlasíme s plánem Ministerstva dopravy, resp. Vlády České republiky, rozšířit výkonové zpoplatnění (mýto) silnic I. třídy na dalších 900 kilometrů těchto komunikací a požadujeme tímto vyřadit tuto podmínku ze zadávací dokumentace vypsaného výběrového řízení.

Petice proti plánu Ministerstva dopravy rozšířit zpoplatnění silnic I. třídy o další úseky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

Důvody nesouhlasu:

• K nesouhlasu nás vedou především obavy z neúměrného zvýšení dopravní zátěže na komunikacích nižších tříd, které budou dopravci využívat ve snaze objíždět zpoplatněné úseky. Ze zkušenosti víme, že na tom není schopné nic změnit ani dopravní značení.

- Ve svém důsledku to povede k extrémnímu zvýšení nákladů na údržbu a opravy těchto komunikací z obecních, resp. krajských rozpočtů – peníze budou chybět jinde. Výnosy z mýta jsou totiž příjmem státu.

- Přičemž tyto výnosy s velkou pravděpodobností ani nepokryjí náklady na rozšíření mýtného systému a jeho následný provoz.

- Zvýšený tranzitní provoz zhorší bezpečnost místní dopravy v obcích, zhorší kvalitu životního prostředí a negativně ovlivní kvalitu života v dotčených obcích.

- Zvýšené náklady na dopravu – mýto – promítnou dopravci do ceny svých služeb. Dražší tak bude jízdné v autobusech včetně regionální dopravy, ale i doprava veškerého zboží.

- Pro rozšíření mýta tak nebude platit žádný z deklarovaných důvodů, tj. výnosy se nestanou dodatečným finančním příjmem státu a ani nebude plnit regulatorní funkci.

Děkujeme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.