Petice proti uzavírání středních škol pro rok 2020/2021

28.09.2020 21:17

My, níže podepsaní občané České republiky, prostřednictvím této petice žádáme pana Prymulu, ministra zdravotnictví o neuzavírání středních škol, a to z důvodu toho, že studenti těchto škol potřebují kvalitní vzdělávání.

Petice proti uzavírání středních škol pro rok 2020/2021
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

Škola představuje důležitou platformu pro vzdělávání a setkávání se svými vrstevníky, toto je velmi důležité pro tvorbu kvalitních sociálních vazeb. Distanční výuka studenty nic nenaučí, to jsme si vyzkoušeli už na jaře. Potřebují praktickou výuku, především studenti zdravotnických a veterinárních škol.

Většina lidí si neuvědomuje fakt, že covid-19 tady s námi zůstane už napořád a pokud si proti němu nevybudujeme imunitu, nic se nezmění. Je pravda, že někteří lidé zemřeli, ale nejednalo se vždy pouze o covid-19, měli i příznaky jiných onemocnění. Dále je také důležité říct, že covid-19 je laboratorně upravená nemoc za účelem snížení ekonomiky.

Proto prosím všechny studenty a rodiče České republiky k podepsání této petice, pokud chcete aby:

  • studenti měli právo normálního vzdělávacího programu
  • dostávali praktickou výuku
  • měli možnost přípravy na maturitní, či přijímací zkoušky
  • užívali si studentského života
  • osamostatnili se a byli připraveni na život po studiu

Musím poznamenat, že tuto petici zakládám jako student druhého ročníku, který byl od března na distanční výuce. Po návratu do školy mi došlo, že jsem se z distanční výuky vůbec nic nenaučila a teď mám obrovské problémy vše dohánět. Proto prosím, myslete na budoucnost vašich dětí! Umíte si představit, jak by vás mohl v budoucnu operovat student bez pořádného studia a praxí? Jak by nakonec vypadala naše ekonomika?

Školy zavřené napořád zůstat nemohou!

Z výše uvedených důvodů žádáme o vytvoření diskuzní odborné platformy a projednání návrhu věnujícímu se ponechání otevření škol pro rok 2020/2021.

Děkujeme

Tereza Maderová

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…