Petice proti zdražování kupónů Dopravního podniku v Praze

26.05.2013 17:57

Tato petice je reakcí na zprávy z 16. května 2013 o plánu razantního zdražování kupónů o čtvrtinu.

Petice proti zdražování kupónů Dopravního podniku v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak metra projíždějící stanicí

Současná úroveň služeb Dopravního podníku tomu však vůbec neodpovídá. Po nedávných velkých změnách v tramvajové dopravě  došlo jednoznačně ke zhoršení služeb. Například na trase kolem Žižkova a centra jezdí tramvaje v 10 až 20minutových prolukách, jezdí pouze po jednom vagónu, takže jsou pořád nacpané (například tramvaje 10, 3, 5)! Cestovat v tramvaji, kde si nemáte ani kam stoupnout, je dost ubohé a ponižující. Za to máme nyní platit ještě více? 
 
Ovšem zásadním a dlouhodobým problémem Dopravního podniku jsou bezdomovci. Tito jsou stálým inventářem většiny vagónů, přestože dopravní řád zakazuje vstup znečištěných osob. Nikdy jsem neviděla, že by revizor nebo řidič zasáhli. Naopak mě vyhodili z prázdné tramvaje se psem, který neměl náhubek.
 
Ano, běžný cestující nemůže pochopit, proč má platit víc za cestování v narvané tramvaji, kde visí jako opice za příliš vysoko umístěná madla, zatímco špinavý, zapáchající a opilý bezdomovec se veze zdarma!
 
Tato politika zhoršujících se přepravních služeb za jejich současného zdražování vede k tomu, že se z městské dopravy stane doprava sociální, protože všichni pracující lidé si raději pořídí auto a budou jezdit do zaměstnání autem.
 
Prosím podepište všichni ti, kteří se mnou souhlasíte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…