Petice za ochranu zdraví chodců na cyklostezkách

13.07.2019 20:04

My níže podepsání, žádáme změnu předpisu o pohybu chodců na cyklostezce v tom smyslu, aby chodci byli povinni chodit po cyklostezce vlevo a kola vpravo a to i v případě, že má cyklostezka dva pruhy. Kola aby byla povinně vybavena zvonkem.

Petice za ochranu zdraví chodců na cyklostezkách
Foto: praha.eu
Popisek: Cyklostezka pod Vítkovem

Důvodem je zajištění bezpečnosti chodců. Pokud je chodec obrácen k přijíždějícímu cyklistovi zády nemůže zrakem kontrolovat, zda ho cyklista vnímá jako překážku a nemůže tudíž, v případě, že tomu tak není, sám se vyhnout kolizi. Důkazem buď případ, kdy autor petice byl sražen cyklistou, který se díval do svého mobilu.

Nejednoznačnost předpisu o pohybu chodců na různých komunikacích vede ke zmatkům a nejistotě, takže čím dál častěji se vyskytují chodci, kteří se i na běžných komunikacích se pohybují vpravo, což již může mít i tragické konce. Starý dobrý slogan "Chodci vlevo, jezděte vpravo!", byl jednoznačný a měl určitě své opodstatnění.

R. L. Stupka

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…