Petice za rozvoj železničního spojení Hradec Králové - Pardubice

21.01.2017 21:32

Chceme tímto jménem obyvatel Hradce Králové a cestujících, využívajících železniční dopravu, vyjádřit plnou podporu městu Hradec Králové, Správě železniční dopravní cesty, s.o. a dalším zainteresovaným subjektům ve věci projektu zdvoukolejnění a modernizace železničního úseku Hradec Králové - Pardubice.

Petice za rozvoj železničního spojení Hradec Králové - Pardubice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak

Jedná se o velkou příležitost pro dopravu v kontextu celých východních Čech a vzhledem k připravenému projektu a momentálně dostupných prostředcích pro jeho realizaci by byla velká chyba nechat si ji uniknout, a poškodit tak zájmy Hradce Králové a jeho obyvatel.

Chceme zároveň ostře odmítnout pseudoargumenty a obstrukce ze strany aktivistického spolku "Kaštanka", představujícího promile z celkového počtu obyvatel města Hradce Králové a hájícího pouze jejich soukromé zájmy na úkor většiny. Ohrazujeme se proti jejich manipulativním až demagogickým krokům proti tomuto projektu, používajícího mnohdy polopravdy a zastrašování méně informovaných spoluobčanů, a žádáme odpovědné instituce, aby na jejich nátlak nebyl v rozhodování o projektu brán zřetel. Chceme tomuto obstruujícímu spolku být jakousi protiváhou a dát najevo, že tento spolek nevystupuje jménem občanů Hradce Králové, neprezentuje jejich názory a nehájí veřejný zájem.

Žádáme odpovědné představitele města Hradce Králové, aby se nenechali zastrašit a zatlačit do kouta spolkem "Kaštanka" a naopak konali ve prospěch naprosté většiny občanů města a za účelem rozvoje města Hradce Králové a jeho dopravní infrastruktury. Jde nejen o prospěch obyvatel města, ale rovněž tisíců cestujících z celé České republiky, využívajících každodenně železniční uzel v Pardubicích, a pracujících, studentů i turistů využívajících k přepravě mezi dvěma krajskými městy železnici coby alternativní způsob hromadné dopravy.

Naším přáním je rychlá a kvalitní realizace projektu zdvoukolejnění a modernizace trati Hradec Králové - Pardubice v celé její délce, tedy včetně úseku Hradec Králové - Opatovice n/L-Pohřebačka. V plném rozsahu, bez kompromisů a s v souladu se současnými technickými a bezpečnostními možnostmi a požadavky. Vnímáme důležitost rychlého započetí prací nejen z důvodu časově omezené dostupnosti prostředků pro tuto stavbu, ale také s ohledem na související další důležité dopravní stavby v Hradci Králové (rekonstrukce a rozšíření silničního podjezdu do Kuklen, rekonstrukce a modernizace budovy i kolejiště hlavního nádraží, zamýšlené vybudování dvoukolejného železničního koridoru z Prahy do Chocně). Přitom souhlasíme i s nutnými úpravami nejbližšího okolí železnice za účelem jejího rozšíření a zabezpečení, včetně případného kácení stromů, nacházejících se beztak v ochranném pásmu dráhy a původně nekoncepčně vysázených.

Petici můžete podepsat ZDE.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…