Petr Hájek: Stát jako pasák a servisní služba pro klienty nevěstinců?

05.02.2014 10:09

Prodej vlastního těla a důstojnosti jako regulérní živnost? Není to poprvé, co se o něco takového „pokrokoví“ socialisté pokoušejí. Titíž socialisté, kteří mají plná ústa diskriminace a důstojnosti žen. Jenže když jde o peníze na nesplnitelné vládní sliby, je soudruhům každá prostitutka dobrá.

Petr Hájek: Stát jako pasák a servisní služba pro klienty nevěstinců?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek

Cítí šanci

Někdejší ministr vnitra František Bublan (ČSSD) po legalizaci prostituce usiloval už před zhruba jedním desetiletím. Což je zvláště pikantní u absolventa Cyrilometodějské bohoslovecké fakulty a bývalého kněze. I když zběhlí studenti teologie jsou poté, co kývnou na lákání zlého, zvrhlými nápady pověstní: vzpomeňme Josifa Visarionoviče a mnohé další neblahé paměti...

Tenkrát to neprošlo, protože stále platil závazek z bolševických 50. let, kterým Československo podepsalo mezinárodní úmluvu legalizaci prostituce zakazující.

Tak se pokrokoví revolucionáři chtějí pokusit znovu – tentokrát v trochu jiné vládní sestavě. A pokud si někdo myslí, že nemají šanci, mýlí se. Vládní lidovci, kteří ještě před dekádou byli proti, náhle obracejí.

Kdo s čím zachází...

„Je potřeba být realisty – prostituce se ze společnosti vytlačit nedá, není možné ji tabuizovat,“ řekl Právu místopředseda lidovců a sněmovního sociálního výboru Jan Bartošek z KDU-ČSL.

Naproti tomu bývalý lidovecký předseda, dnes místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, témuž listu srdnatě sdělil: „Jsme konzervativní strana. Nemůžeme připustit, že by to nejodpornější ponižování ženské důstojnosti mohlo být někdy uznáno za živnost. Živnost je důstojné podnikání. Pokud by to bylo uznáno za živnost, tak stát sám sebe korunuje na největšího pasáka. A já nechci být poslan­cem ve službách největšího pasáka.“

Znělo by to  hezky a rozumně. Poté, co TOP 09 ústy svého předsedy Schwarzenberga sama sebe konečně oficiálně „udala“, že není strana pravicová ale konzervativní (tím absurdním protimluvem se nyní nezabývejme), by normální člověk málem zatleskal. Jen ale do chvíle, než zjistí, odkud záměr na legalizaci prostituce přichází. Není to páter Vyklouz Bublan, ale pražští zastupitelé. A kdopak že je pražským primátorem – pochopitelně pan Hudeček z TOP 09!

„Pokusy o absolutní vymýcení prostituce byly dosud neúspěšné,“ odhalili po tisíce let známé tajemství pražští zastupitelé. A proto, žádají nastavení pravidel pro tuto „činnost“.

Několik otázek

Radim Ucháč z Hnutí pro život napsal dopis – výklad, který je velmi případné zasílat jednotlivým poslancům:

„Vážený pane poslanče,

opravdu jsme národ, který už není na nic hrdý? Ještě před několika lety byly české výrobky po světě vyhlášeny a dnes budeme české ženy prodávat jako prostitutky? Stydím se za ty, kteří tento návrh dokázali připravit a podepsat se pod něj.

http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=7&CT=115&CT1=0

V návrhu se tvrdí, že není možné prostituci vymýtit. To je samozřejmě pravda. Není to možné ani u vražd, krádeží, týrání a neplacení daní. Vždy existuje jisté procento populace, které se neštítí ničeho. Ale to přece nemůže být záminkou, z tohoto odporného obchodu s bílým masem udělat státem regulovanou živnost a vnucovat ji veřejnosti.

Návrh předpokládá:

- Že prostitutky budou chodit na zdravotní kontroly. To přece není pomoc jim, ale pouze státní servis "zákazníkům".

- Že prostitutky bez licence nebudou porušovat zákon. Proč by neporušovaly, když dnes jej porušují?

- Prostitutky a pasáci budou platit daně. Proč by to dělali, když jsou zvyklí porušovat zákon? Kdo je bude kontrolovat při výkonu a jak?

- Že porušení zákona o prostituci bude trestat policie. Jak to dokáže, když dnes údajně není schopna prostituci vymýtit?

- Že na úřadě práce budou moci být lidé nuceni přijmout práci jako prostitutka či prostitut, nebo přijdou o podporu.

- Po celý život stigmatizujete ženy, které  budou mít až do důchodu záznam, že pracovaly jako prostitutky, a znemožníte jim tak návrat do normálního života.

Opravdu věříte, že tímto zákonem pomůžete ženám, které jsou k prostituci přinuceny a slouží jako sexuální otrokyně? Dnes kterákoliv žena najde teoreticky ochranu, ale po tomto zákoně bude muset naopak dokazovat, že se neprostituovala dobrovolně.

Návrh ale zmiňuje pravdivou skutečnost, že u nás prostituce není regulována. Nic ale přece nebrání tomu, aby vyhledávání (zákazníky) i nabízení sexuálních aktivit za úplatu bylo stíháno, a tímto způsobem byla prostituce "regulována" podobně jako ve Švédsku, Irsku nebo Francii.

Prosíme, zamítněte tento návrh podaný pražským magistrátem, nedělejte plošně z českých žen prostitutky.“

Ani komunisté...

Je to pozoruhodné. Komunisté sice navrhují zrušit lustrační zákon, jak by ne, ale navzdory svým revolučním tradicím legalizaci prostituce nechtějí: . „Takový návrh nemůžeme nikdy podpořit. Nebudeme ze státu dělat pasáka,“ řekl Vojtěch Filip a nepřiznal se, zda od něj opisoval Miroslav Kalousek, nebo on od něho. Tipnul bych si druhou možnost.

Zato Kalouskovy muže z pražského magistrátu podporuje socialista Jaroslav Zavadil, takto předseda sociálního výboru poslanecké sněmovny: . „Podřídit prostituci pravidlům, jako jsou povolení, zdravotní prohlídky, evidence, zákaz provozování na veřejných místech, to jsou věci, které určitě podpořím,“ řekl Právu.

Pozoruhodná společnost. Pozoruhodné názory. Pozoruhodná spojenectví. Přesto však je nejzajímavější postoj lidovců. Už několikadenní pobyt v koalici se socialisty a Babišovci je pro, zdá se, vysoce infekční.

ODS je slovy Marka Bendy proti („Stát by z prodeje vlastního těla a vlastní duše profit mít neměl,“), ale fakt je, že se zatím nikdo nezeptal poslankyně Jany Černochové. Tato pokroková obhájkyně „práv“ homosexuálů jistě musí vzít v úvahu, že prostituce se dnes už netýká jenom žen. A tohle by mohla být parádní diskriminace!

Prostituce na vyšší úrovni

Kam kráčíš, Česká republiko? Budeme se ptát v následujících a letech stále častěji. Jen zdánlivě totiž legalizace prostituce není „klíčový zákon“. Ve skutečnosti ukazuje na směřování naší země každému občanu lépe než mnohé „neprůhledné“ normy.

Bude také zajímavé sledovat, jak se k problému postaví neparlamentní strany. Zatím mlčí. Ale nejde jen o strany. Jde o každého z nás. Pokud se takový zákon stane realitou, každý z nás se současně stane tak trochu pasákem. Na každé koruně, kterou stát vyplatí na jakýkoli účel, sociální dávku či investici, bude lpět odér lidských tragédií.

Panu Babišovi to podle vyjádření šéfa poslaneckého klubu ANO samozřejmě vadit nebude. Nejen proto, že mu spolu s jedním dávným římským císařem „peníze nesmrdí“. Především je dědicem slavného Špidlova výroku: „Zdroje jsou.“ A protože míní řídit hospodaření státu jako své předlužené firmy, tuší, že si nelze půjčovat věčně. Že musí odřít i „zákazníky“.

Možná však, že má vše ještě jiný základ. Legalizovat prostituci může být pro některé současné vládní politiky s jejich hlubokou oddaností Bruselu vlastně cesta z nouze. Ale že by ze svého hanbatého počínání svým vlastním rozhodnutím sami chtěli platit daně?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: protiproud.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…