Petr Hampl: Jak dál s obranou Západu

23.09.2021 18:08 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Jak dál s obranou Západu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Šéf Pirátů Ivan Bartoš nechce islámskou Evropu. Předseda vlády Andrej Babiš používá ostřejší výrazivo než bývalé antiislámské hnutí. Francouzský multikulturalista Macron prosadil „zákon na ochranu republiky“, který jde v některých oblastech tak daleko, jak my bychom se tehdy zajít neodvážili.

Pro nás z bývalého antiislámského hnutí tím skončila jedna etapa. Už nemusíme burcovat, že islámská migrace je průšvih. To je mainstream. To říkají všichni, kromě pár fanatiků a konspiračních teoretiků v České televizi, Multikulturním centru Praha, pražském magistrátě a jinde. Že by nám někdo poděkoval nebo nás aspoň přestal urážet, s tím počítat nemůžeme. Ale tak to prostě v životě chodí.

Jenže to, že všichni ten průšvih vidí, to ještě vůbec neznamená, že se ho podaří odvrátit. Potřebujeme studovat, zkoumat, detailně pochopit mechanismy zkázy a vymyslet, jak je zastavit. To je práce, která obsahuje víc přemýšlení a výzkumných činností a která nepotřebuje pouliční demonstrace ani facebookové kibicování. A kterou za nás neudělá žádný Babiš ani Bartoš (i když k tomu mají neomezené zdroje).

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…