Petr Hampl: Komu dochází munice

18.09.2022 12:21 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Komu dochází munice
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Možná jste četli některý ze spousty článků o tom, že americké výzvědné služby prý zjistily, že Spojencům (Rusku, doněcké domobraně a luhanské domobraně) prý brzy dojde munice, žebrají všude možně atd. Byly toho plné noviny.

Analytik kanálu New Atlas Brian Berletic (ZDE) si ovšem na stránce Pentagonu všimnul dokumentů, které říkají něco docela jiného – munice dochází Američanům! Fakticky už nemají na Ukrajinu co poslat, přestože strana NATO střílí přibližně 30x méně než Spojenci. Na ruské straně se zatím žádný nedostatek neprojevuje.

Američané chtějí vybudovat minimálně čtyři nové fabriky na munici, což jim schvaluju. Budou dobrá pracovní místa pro chlapy a pro techniky. Lepší než otevírat další úřady a neziskovky. Nicméně to bude nějakou dobu trvat. Zato ale dokážeme natáčet přesvědčivější videa, vymýšlet hrůzstrašnější historky o masových vraždách a máme lepší posty na twitteru. To by bylo, abychom tím Rusy nezlomili!

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…