Petr Hampl: Migrace jako čekání na příležitost

13.10.2021 18:44 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Migrace jako čekání na příležitost
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Na serveru American Renaissance vyšel zajímavý a přehledný článek o migraci z Haiti do USA. Představujete si to tak, že tam dojde k pohromě a lidé prchají? Ani náhodou. Většina těch lidí odešla z Haiti před mnoha lety. Dočasně se usadili v různých zemích od Mexika pro Brazílii, a čekají. Čekají, až v Haiti dojde k nějaká krizi či jiné pohromě. A ono se to jednou stane. Jakmile k té pohromě dojde, v novinách se objeví palcové titulky a stovky migračních organizací a neziskovek bleskově zareagují. Aktivují skupiny haitských migrantů v různých zemích, a rychle je dovážejí na americkou hranici. Kdo by jim bránil ve vstupu, když utíkají před tou děsivou pohromou?

Pro nás je podstatné, že stejný model je nejspíš využíván v souvislosti s Afghánistánem. Letos na jaře žilo více než pět milionů Afghánců mimo svou zemi. Žili v různých teritoriích jako uprchlíci, a všichni čekali na příležitost dostat se do Evropy. Teď jsou média plná obrázků řádícího Talibanu, a vznikl prostor pro citové vydírání na základě údajného dluhu vůči „spojencům“. A celá ta masa se může přesouvat. Dost možná, že už se přesouvá.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…