Petr Havlíček: Jak se zbavit Kalouska

21.10.2013 15:21

Návod je jednoduchý – Středočeši, vykroužkujte ho. Nejneoblíbenější politik Kalousek po minulých volbách zaměstnal vykroužkovaného exposlance a neúspěšného leadera Pardubické kandidátky Severu a bezostyšně z něho udělal generálního sekretáře TOPky, čímž dal voličům jasně najevo, co si myslí o jejich demokratické vůli.

Petr Havlíček: Jak se zbavit Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Nové předčasné volby tu budou co nevidět a občan má možnost opět dosadit na post poslance své zástupce, kterým svěří svoji důvěru v to, že bude poctivě hájit jeho zájmy v poslanecké sněmovně.

Výčet Kalouskových ekonomických i politických veletočů, stejně jako jeho dlouholetá závislost na alkoholu, je veřejnosti dobře znám, a tak dnes připomenu jen jeho nejzávažnější počin, kterým zeširoka odkryl portfolio svých lží. V minulých volbách se Kalousek bezostyšně pasoval do role spasitele, který zabrání nezodpovědnému utrácení státních financí i přes to, že již byl ministrem financí a nesl za tuto oblast bezesporu hlavní odpovědnost. Troufale rozeslal do všech domácností složenku na 121 000,- Kč a tuto neomalenou drzost ještě podpořil namluveným telefonátem, který spíše, než prosba, vyzněl jako hrozba voličům. Dnes, více jak tři roky po volbách, ve kterých lidé Kalouskovi opět svěřili do rukou neomezenou ekonomickou moc, a on se stal opět ministrem financí, se vyšplhal onen zmiňovaný státní dluh, rozpočítaný na hlavu obyvatelstva, do výše 174 000,- Kč. A tak tehdejší volební slogan TOPky dnes může znít asi takto: „Dlužíte víc, než si myslíte“.

Výsledek mnohaletého Kalouskova vládnutí na pozici ministra financí svědčí o jeho totální neschopnosti, profesní nekompetentnosti a také podvodu, kterého se dopustil na svých voličích. A tak mne napadá ještě jeden slogan, který by mohl dát naší zemi naději na lepší zítřky: „Bez Kalouska bude líp.“

Závěrem si ale položme otázku. Co udělá kníže s vykroužkovaným Kalouskem? Můžete ve svých komentářích tipovat:
 
- Bude novým generálním sekretářem
- Bude si užívat nasysleného majetku
- Půjde do basy

Na vyhodnocení vašich názorů, ať jsou jakékoliv, se těším.

Petr Havlíček

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…