Petr Meduna: Zoufalý Brusel

03.09.2014 16:27

Podle Českého rozhlasu Brusel v prvním návrhu protiruských sankcí uvádí i pozastavení členství Ruska v některých mezinárodních sportovních organizacích. Těžko by odpůrci Evropské unie, kteří ji srovnávají s bývalým Sovětským svazem, našli lepší argument pro své tvrzení. Stačí si vzpomenout na L. I. Brežněva a bojkot olympijských her v Los Angeles.

Petr Meduna: Zoufalý Brusel
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Jestliže nyní přicházejí bruselští decidenti s nápadem přenést sankce i do sportovní oblasti, je to projev jejich zoufalství. Navrhovatelé tak ukazují, že jejich dosavadní sankční politika selhává, je nesmyslná a hloupá. A pokud se sportovním sankcím nepodaří zabránit, skončí podobně. Sportovní svět je totiž po Los Angeles a odvetném bojkotu her v Moskvě na politické zásahy velmi citlivý. Dochází vůbec navrhovatelům, že by takový tah mohl skončit i blamáží, protože zkrátka mezinárodní sportovní organizace návrhy odmítnou? Unijní centrála v Bruselu může mnohé, ale sportovní svět  bohudík ještě neřídí.

Doufejme, že v členských státech je více rozumných a bruselskou blbost - která je jako „rozmarýnka na pražském mostě, nikdo ji nezalévá a přece pořád roste“ – zastaví. Kdo by zvedl pro sportovní sankce ruku v české vládě, je třeba mu bez křesťanské soucitnosti říct, že by měl navštívit MUDr. Chocholouška.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.