Petr Soukenka: Když novinář lže, jako když tiskne!

04.08.2015 11:45

V pondělí uveřejnil časopis Týden na základě rozhodnutí soudu omluvu za nepravdivé informace, které uvedl o Vl. Sittovi ml. autor článku Marek Přibil. Ve filmech z mafiánského prostředí se vždy alespoň jednou objeví věta „každý má svou cenu“ nebo „udělej mu nabídku, která se nedá odmítnout“. Jak jinak nahlížet na článek bývalého novináře časopisu Týden Marka Přibila ze dne 15. září 2014 s názvem „Rittigův sok na policejním mejdanu“.

Petr Soukenka: Když novinář lže, jako když tiskne!
Foto: Archiv NFPK
Popisek: Petr Soukenka, Nadační fond proti korupci.

Podstata článku pana Přibila by se dala shrnout do několika vět:

1) V roce 2008 se konal „v tajném objektu“ „divoký mejdan“ ÚOOZ.
2) „Mejdanu“ se zúčastnil nestandardně „civil“ Vl. Sitta ml., který o rok později upozornil na nekalé praktiky Ivo Rittiga.
3) Vl. Sitta ml. se dokonce na „mejdanu“ drží kolem ramen s neznámým policistou a za nimi stojí šéf pražské policie Petr Želásko (doloženo fotografií).
4) Vl. Sitta pózuje na „mejdanu“ se služebním policejním průkazem (doloženo fotografií).

A nyní jaká byla skutečnost.

ad 1) Nejednalo se o „mejdan“ ÚOOZ, ale o seminář ÚOOZ. Nejednalo se o tajný objekt, ale o hotel Solenice. Tento hotel je zařízením služeb Ministerstva vnitra. Seminář se nekonal v roce 2008, ale v roce 2011.

ad 2) Vl. Sitta ml. spolupracoval s ÚOOZ a jinými policejními orgány neboť je soudním znalcem v oboru „kriminalistika“ (technické zkoumání dokladů, dokumentů, ceninových produktů, bankovek…). Na semináři přednášel.

ad 3) Muž na fotografii, který se drží s Vl. Sittou kolem ramen nebyl a není policistou. Fotografie není z „mejdanu“ ÚOOZ, ale ze svatby Vl. Sitty ml. Petr Želásko nebyl na „mejdanu“ ÚOOZ, ale na svatbě Vl. Sitty ml.

ad 4) Vl. Sitta nepózuje se služebním průkazem policie na „mejdanu“ ÚOOZ, ale na své svatbě neboť fotografie je opět pořízena na svatbě Vl. Sitty ml.

Co říci závěrem? Marek Přibil přešel z Týdne do MF Dnes. Až budete číst jeho články a dočtete se např., že 27. 7. 2015 se konala demonstrace horníků před úřadem vlády, tak se klidně může stát, že se nejednalo o demonstraci horníků, ale sraz učitelů; nebylo to 27. 7. 2015, ale 1. 5. 2013 a neodehrálo se to před úřadem vlády, ale na Letné. Musíme se také modlit, aby se Marek Přibil nepřeorientoval na články k historii, nebo a to by bylo ještě horší, nepřešel do redakce zabývající se technikou nebo vědou.

Poznámka k bodu č. 1: kdysi jsem byl také v tomto hotelu na školení. Školení se týkalo padělání kreditních karet a pořádalo ho americké ministerstvo spravedlnosti.

Psáno pro Nadační fond proti korupci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …