Petra Fialová: Miluju Ortel

22.05.2019 10:24

Pokud si pokrytečtí mocipáni myslí, že se kapela lidem odcizí, když ji nebudou hrát v televizích či rádiích, tak se mýlí. Pravě naopak. Odcizují se oni nám.

Petra Fialová: Miluju Ortel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tričko skupiny Ortel

Skoro už před měsícem, dne 25. dubna, se konal na pražském Václavském náměstí koncert skupiny Ortel, který předcházel demonstraci svolané proti diktátu Evropské unie. Zazněl tam mimo jiné skvělý projev Ivana Davida, kandidáta na europoslance za SPD. S úplnou písemnou podobou Davidova krátkého, ale vše v kostce plně vystihujícího vystoupení jsem se náhodou seznámila až teď. Vyšlo pod názvem Dříve země dobývaly armády, dnes nařízení Evropské komise a je stále k přečtení ZDE.

Nepotřebuji jejich cenzuru

Chtěla bych vyjádřit poděkování organizátorům demonstrace za to, že moji oblíbenou kapelu pozvali. Poslouchám písničky Ortelu téměř denně a často chodím na jejich koncerty. Jejich melodie i texty mě oslovují a dovoluji si říct, že nemají v současné době konkurenci.

Pokud si pokrytečtí mocipáni myslí, že se kapela lidem odcizí, když ji úmyslně nebudou hrát v televizích či rádiích, tak se mýlí. Pravě naopak. Odcizují se oni sami nám. Kvůli tomuto jejich přístupu jsem přestala poslouchat rozhlas a dívat se na televizní zpravodajství. Nepotřebuji ani, aby mi někdo určoval, které informace se ke mně mají dostat a které ne. Nepotřebuji jejich cenzuru. Už pozítří se otevřou volební místnosti. Mám už dlouho jasno, které kandidáty na poslance do Evropského parlamentu podpořím. Můj hlas patří svobodě a přímé demokracii.

Petra Fialová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…