Petra Paroubková: Český Guardian aneb komplex malého penisu

18.02.2013 9:00

Je fakt hloupé, když platí "já jsem to věděla". Alespoň já to ráda nemám. Kdyby mi však můj muž řekl, že dostal nabídku na rozhovor do MF Dnes a že ji přijal, hned bych věděla, že to nedopadne dobře.

Petra Paroubková: Český Guardian aneb komplex malého penisu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Paroubková

Jak by mohlo? Jak by mohlo dopadnout dobře interview do novin, jejichž šéfredaktor se ironicky vysmívá, že kdyby na Prahu spadlo letadlo, může za to Paroubek (výrok před krajskými volbami 2008)?

Jak jinak by mohlo dopadnout interview pro plátek, který bez náznaku důkazu tvrdí, že Paroubek a Rath strávili večer s K. Brožovou v hotelovém apartmánu (hned poté se již zmiňovaný šéfredaktor omlouvá a kaje Paroubkově manželce v rizikovém těhotenství a tiskne opravu)? Jak jinak může dopadnout interview pro plátek, jehož redaktoři před prezidentskou volbou agitují za šéfa TOP 09 a zastírají svoji propagandistickou agitku pravdoláskařstvím (ostatně právě jejich propagandistický styl, kterému těžko mohly konkurovat budovatelské články za časů studené války, byl jednou z hlavních příčin, proč to jejich kníže projel)?

Ale pěkně popořádku. J. Paroubek dostane nabídku na rozhovor do MF Dnes. J. Paroubek ji neuváženě (já to přece věděla) přijímá. Naivně netuší, že jemu neznámý novinář Jan Novotný není novinářským nováčkem v řadách modré, pardon rudé (nebo jakou barvu to ta pravice dnes má), MF Dnes, ale protřelým svazáckým agentem. Tento super špión Paroubka hned odhalí. Tedy hned odhalí papalášství Paroubka, když ho nachytá v parlamentním bufetu jak konzumuje vajíčko v aspiku. To že na domluvenou schůzku agent dorazil pozdě, ostatním členům bratrstva knížecí pracky zatají. Nebo spíš to raději zatají čtenářům českého Guardianu alias MF Dnes. A pak to má už rychlý průběh. Třicet dotazů, ze kterých rychle vybere bez ladu a skladu několik tak, aby Paroubek jakožto odhalený papaláš vypadal tak nějak trapně. Ještě několikrát citace L. Jelínka, který se do televizních a novinových debat kdysi dostal právě díky přání J. Paroubka, a tudíž ho musí neustále a konzistentně poblinkávat, aby si někdo nemyslel, že mu je nedejbože vděčný. Ještě překroutit slova P. Dimuna (dle jeho vlastního vyjádření) a nakonec je z toho rozhovor na čtvrt strany, ze které více než polovinu tvoří dojmy a postřehy obou zmiňovaných bystrých mužů Jelínka a Novotného. A kruh je uzavřen.

Kruh je možná uzavřen. Pro někoho. Ne tak docela pro mě. Já tady vidím deník, který už dávno netvrdí, že chce být českým Guardianem. Guardian by se těžko propůjčil předvolební a jiné demagogické propagandě ve prospěch jen a pouze pravice. Pokud by Guardian udělal chybu, jako například ve lživém článku o prostopášném večeru Paroubka s K. Brožovou, zatímco jeho těhotná žena seděla doma, rozhodně by obergruppenführerka pravice a pravdy a lásky Riebauerová hned tu samou těhotnou manželku bezskrupulózně a naprosto bezdůvodně nepomluvila. Pokud ano, byl by to její poslední článek, a to nejen v Guardianu, ale v jakýchkoli novinách vůbec. Guardian by také nežádal o rozhovor nějakého Jelínka, který trpí ztrátou paměti, o vděku nemluvě. Jak jinak si vysvětlit fakt, že ten samý Jelínek aktivně asistoval jako hlavní poradce bývalému premiérovi V. Špidlovi při hubení vlastní strany a jejím pádu na 8% volebního výsledku v roce 2004?

Možná je to úplně jinak. J. Novotný, slovutný český novinář, se rozhodl ukázat Paroubkovu sounáležitost s davem. Kdo z nás si ostatně alespoň jednou za čas vajíčko v aspiku nebo tzv. „vlašák“ nedá? Rozhodně je to lepší než psát, že se Paroubek krmil v super luxusním hotelu Kempinski, kde vlastně ani nestrávil večer s K. Brožovou v hotelovém apartmánu. Ty ostatní poznámky slovutného redaktora MF Dnes vlastně také chápu. A také chápu L. Jelínka. Nedávno jsem se spřátelila s klinickou psycholožkou, která mi jednání a hlavně slova mužů tohoto typu vysvětlila. Když má prý někdo malý penis, těžko může netrpět komplexem. A pak těžko může dělat svoji práci s nadhledem a bez frustrace.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čím mladší uživatel internetu, tím víc trpěl za komunismu

20:30 Čím mladší uživatel internetu, tím víc trpěl za komunismu

Tento webový vtip připomíná dnes základní problém naší doby: totální nezájem o minulost, ignoranci h…