Petra Štěpánová: Japonští investoři v České republice se zaměřují na větší byznys s vysokou přidanou hodnotou

26.06.2017 18:01

Premiér ČR Bohuslava Sobotky ve dnech 27.6.-30.6.2017 vykoná spolu s ministrem průmyslu a obchodu Jiřím Havlíčkem, ministrem kultury Danielem Hermanem a podnikatelským doprovodem oficiální návštěvu Japonska.

Petra Štěpánová: Japonští investoři v České republice se zaměřují na větší byznys s vysokou přidanou hodnotou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Delegace podnikatelů pod vedením Hospodářské komory ČR bude složena ze zástupců společností, které podnikají v oborech s potenciálem prohloubení spolupráce. Jde zejména o letecký a obranný průmysl, strojírenství, energetiku, IT či zdravotnictví.

V souvislosti s návštěvou si dovoluji nabídnout několik čísel:

  • Japonští investoři v základním jmění českých firem upsali 18,2 miliardy korun a v žebříčku největších zahraničních investorů podle upsaného kapitálu, který sestavuje Bisnode, Japoncům patří 15. příčka
  • Japonského vlastníka má 141 českých firem, a z pohledu nejčastějších zahraničních majitelů tak Japoncům patří 58. příčka

„Relativně velká disproporce mezi objemem japonského kapitálu v základním jmění firem a malým počtem firem kontrolovaných japonskými vlastníky značí, že japonští investoři v ČR se zaměřují na větší byznys s vysokou přidanou hodnotou,“ uvádí k tomu analytička Bisnode Petra Štěpánová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.