Pražské fórum Bémovi: Díky vám byli daňoví poplatníci připraveni o miliardy korun

27.03.2012 18:10

Otevřená výzva poslanci a bývalému primátorovi hl. města Prahy Pavlu Bémovi.

Pražské fórum Bémovi: Díky vám byli daňoví poplatníci připraveni o miliardy korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bém

Pane poslanče,

velmi nás znepokojil obsah Vašich v médiích zveřejněných rozhovorů s podnikatelem Romanem Janouškem. Domníváme se, že nestandardní vztahy, které jste s tímto podnikatelem udržoval jako pražský primátor, překračují veškeré meze, jež lze u veřejného činitele demokratického státu tolerovat.

Již před publikací těchto rozhovorů byl přitom veřejnosti znám dlouhý seznam podezřelých kauz spojených s Vaším jménem. Připomeňme alespoň některé z nich: Nevýhodný prodej hotelu Praha firmě pravděpodobně napojené na gruzínskou mafii, nevýhodný prodej Masarykova nádraží s přilehlými pozemky, předraženou Opencard, tunel Blanka, jehož výsledná cena nabobtnala o 10 miliard Kč, nevýhodnou smlouvu s vodárenskou společností Veolia uzavřenou do roku 2028, kvůli níž EU odmítla Praze přidělit dotaci na přestavbu Ústřední čistírny odpadních vod ve výši 6 miliard Kč, připravovaný tendr na tuto přestavbu, který měl být záměrně předražen o 3 miliardy Kč atd. V důsledku těchto a celé řady dalších podezřelých zakázek a smluv realizovaných za Vašeho vedení pražského magistrátu byli daňoví poplatníci připraveni o miliardy korun.

Obsah zveřejněných rozhovorů s podnikatelem Janouškem tak pouze dokresluje a potvrzuje to, co veřejnost již dlouho tušila o poměrech na Magistrátu hl. města Prahy za Vašeho vedení. Váš zákulisní způsob řízení pražského magistrátu také vysvětluje množství zdánlivě nelogických a pro město škodlivých rozhodnutí v oblasti územního plánování a památkové péče. Vše nasvědčuje tomu, že jste se jako primátor města Prahy dopustil zneužití veřejné funkce, která Vám byla svěřena, a že jste opatřil neoprávněný prospěch sobě a dalším s Vámi spřízněným osobám. Tyto skutečnosti zavdávají důvodná podezření ze spáchání závažných trestných činů. Považujeme za nepřijatelné, aby takový politik nadále působil v jakékoli veřejné funkci. Proto Vás vyzýváme, abyste se vzdal svého poslaneckého mandátu.

Vyzýváme Vás také, abyste nadále neodváděl pozornost od podstaty věci poukazováním na samotný fakt úniku odposlechů. Ve Vaší situaci od Vás veřejnost očekává spíše vysvětlení obsahu těchto rozhovorů a vyvození osobních důsledků. Zvažte také způsob, jímž nahradíte finanční ztráty způsobené daňovým poplatníkům v důsledku Vašeho působení ve funkci pražského primátora.

S pozdravem

Pražské fórum
Inventura demokracie
Prague Watch
Útulné Strašnice
 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka