Přemysl Votava: Potrefená hUSA se ozvala!

15.01.2019 7:35

Ještě před měsícem jsem neměl ani tušení o ukrytých čínských špionech přímo v kapse svého saka. Copak já, ale co ti všemocní vládci světa, kteří chodili se svým špionem v kapse po těch nejdůležitějších schůzkách, jak státních, tak i těch s milenkami. Pokud máme všemu věřit, co nám ti „moudří“ bulíkují, tak Pán Bůh s námi. Všechno je vyzrazeno, státní tajemství i ty naše milenky. Nyní se bojíme ukázat na ministerstvu, v úřadě, ale i doma.

Přemysl Votava: Potrefená hUSA se ozvala!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA na ambasádě v Praze

První, kdo vyvolal tento hon na špiony, byly Spojené státy tlakem na zatčením představitelky firmy Huawei v Kanadě. A ti ostatní „honci“ se jen přidávali - podle své míry závislosti na USA. Není tajemstvím, že tento spor mezi USA a Čínou bobtnal již od zvolení Trumpa prezidentem USA. Trumpovo volební heslo znělo „na prvním místě Amerika“ a to se dnes naplňuje ve sporu kolem firmy Huawei.

Ostatně na internetu se kolem této hysterie mnohé dovíme, nemusíme být ani velkými odborníky v IT. Dle těchto informací Spojené státy budují internetovou celosvětovou síť pod názvem Starlink, kterou chtějí ovládnout celý světový telekomunikační prostor…. To jen ve zkratce. Proto vypukla nejspíše tato hysterie kolem Huawei.

Prioritní v této aféře je, že USA si uvědomují sílu čínské ekonomiky, střeží si proto své ekonomické i vojenské zájmy. Z pohledu USA je to jistě zcela legitimní, jen ta špionážní masáž není upřímná. Se špiony máme své letité zkušenosti, byly úsměvné, jako ten Flanderkův z Putimi, byly i tragické, jako ten hon na špiony v padesátých letech….

Je zřejmé, že USA, Japonsko i EU zaostávají za Čínou v moderních technologiích, i ten poslední úspěch Číny v dobývání vesmíru, vyvolává paniku. Čína se dere na první místo světové ekonomiky. Celosvětově roste obchodní deficit s Čínou. Mají ho všechny státy světa, včetně České republiky. V případě České republik je propastný.

V tomto honu na špiony, si nenechme namluvit, že jde jen o bezpečné telefony v naší kapse, že jde jen o naše blaho. Jde především o velké peníze a obchodní zájmy USA. A o tom to je !

Přemysl Votava

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…