Přemysl Votava: Pozor, přicházejí noví Flanderkové! Vystrašená pražská kavárna hledá zrádce

15.03.2015 13:28

Naši drahou vlast v poslední době obestírají chmury. Médii vystrašeni, sledujeme zprávy o tom, že ruští kozáci již ohrožují Karpaty. Za týden, či za měsíc, budou nejspíše jejich koně pít vodu z Vltavy. Vystrašená pražská kavárna hledá špiony a zrádce.

Přemysl Votava: Pozor, přicházejí noví Flanderkové! Vystrašená pražská kavárna hledá zrádce
Foto: Pražské Benátky
Popisek: Vodouch na Vltavě.

Jistě se už stalo, že přes východní Karpaty k nám do Čech, pronikají ruští špioni. Jsou rafinovaní. Mají fotoaparáty, posedávají na nádražích a v kavárnách, navazují známosti. Musíme být proto ostražití. Ruští špioni jsou všude, jsou na letišti, na Karlově mostě, jsou v Pařížské před zlatnictvím, jsou i před pražským orlojem.

Strach z Ruska obchází naši milovanou vlast. Propadáme málem beznaději.

Tak, jako dříve zachraňoval rakouské mocnářství vynalézavý strážmistr Flanderka, dnes se této velké role ujal pan profesor Martin C. Putna.

Hon na špiony může začít. Dovídáme se z medií, že jejich mediální miláček, dnes rusofobií nakažený Martin C. Putna, by dokonce hnal před soud všechny „prokremelské zrádce“. Otázkou je, jak se poznají a jak s nimi naloží. Neblahé vzory z minulosti máme.

Ten vzpomínaný Haškův putimský strážmistr Flanderka, to měl jednoduché. Na ruské špiony měl tajné pokyny zemského policejního velitelství z Prahy. Proto se stalo, že i voják Švejk, byl odhalen jako rafinovaný ruský špion. Na jejich základě, byl za velezrádné rejdy, odsouzen i místní blázen, obecní pasák z Putimi Pepek „Vyskoč“, dostal 12let těžkého kriminálu. U soudu se choval tento velezrádce, jako na pastvě. Na všechny otázky soudu mečel jako ta koza. Proto dostal za své drzé chování ještě něco navíc.

Pokud by se pan profesor zhlédnul v rakouské mašinérii, máme se tedy na co těšit... Pravda, ono to nebylo o mnoho lepší ani později, za nacistické okupace. Za jiný názor, či šíření „velezrádné propagandy“, se i popravovalo. Každá doba měla své strážmistry Flanderky, či profesory Putny. Občané, chraňme se před nimi!

Publikováno se souhlasem vydavatele 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…