Projekt elektronického monitorovacího systému pro justici je v další fázi

06.01.2015 9:01

Náměstek ministryně spravedlnosti Vladimír Zimmel pověřil Probační a mediační službu ČR realizací nadlimitní veřejné zakázky k projektu elektronického monitorovacího systému pro trestní justici. Předběžné oznámení o zakázce bylo zveřejněno 2. ledna ve Věstníku veřejných zakázek. Podle zákona je veřejný zadavatel oprávněn zahájit zadávací řízení nejdříve jeden měsíc od odeslání předběžného oznámení.

Projekt elektronického monitorovacího systému pro justici je v další fázi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

„Naší prioritou je vypsat zakázku co nejdříve. Proto Probační a mediační služba, která bude na základě doporučení Ministerstva financí v zakázce figurovat jakožto veřejný zadavatel, zveřejnila předběžné oznámení již na začátku nového roku, abychom se zbytečně nedostávali do časové tísně i s ohledem na to, že projekt elektronického monitorovacího systému pro trestní justici by měl být zčásti financován z evropských fondů,“ uvedl náměstek ministryně spravedlnosti Vladimír Zimmel.

Příprava zakázky bude i nadále probíhat v úzké součinnosti a v souladu s doporučeními odborné pracovní skupiny EMSON, kterou tvoří zástupci Ministerstva spravedlnosti, Probační a mediační služby, Vězeňské služby ČR a Institutu pro kriminologii a sociální prevenci.

Skupina má mimo jiné za úkol posoudit ekonomicky nejvýhodnější formu pořízení systému, efektivní rozsah jeho využití s ohledem na předpokládaný počet monitorovaných osob a parametry kontroly odsouzených prostřednictvím elektronického monitoringu.

Elektronický monitoring byl doposud spojován výhradně s kontrolou trestu domácího vězení. Do budoucna se však počítá s jeho širším využitím např. pro potřeby nahrazení vazby nebo pro kontrolu osob podmíněně propuštěných z výkonu trestu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…