Radek Pokorný: Memento oděského masakru rok poté - Čeští náckové již upalování veřejně tleskají

02.05.2015 7:32

Radek Pokorný připomíná sobotní výročí oděského masakru a zve všechny "nelhostejné" na Svatojiřský pochod za mír a národní suverenitu, který spolu s dalšími akcemi proběhne v sobotu v Praze.

Radek Pokorný: Memento oděského masakru rok poté - Čeští náckové již upalování veřejně tleskají
Foto: youtube.com
Popisek: Hořící Dům odborů v jihoukrajinské Oděse

Upálení více než stovky lidí v oděském Domě odborů na Kulikově poli, k němuž došlo téměř přesně před rokem 2. května, se stalo bodem, z něhož již nebylo návratu. Tímto hrůzným zločinem se definitivně rozhořela občanská válka na Ukrajině. Strůjci tohoto zvěrstva tak dali jasně najevo, že jsou odhodláni jakýmikoli prostředky zlomit odpor jihovýchodních oblastí země proti státnímu převratu, který v režii západních tajných služeb začal na kyjevském Majdanu.

Oděsa byla milníkem

Masakr ovšem zdaleka nebyl jen jedním z mnoha válečných či poloválečných akcí v hroucítí se Ukrajině: "Oděsa" byla milníkem, čímsi jako "jedenáctým zářím" v ukrajinském podání. Po ní už tamní (a v důsledku ani náš) svět nebyl stejný. A její "odkaz" žije i dnes. Na Ukrajině po sedmdesáti letech opět "svobodně" vlají nacistické prapory, a čeští "pravdoláskařští" ministerští úředníci a intelektuálové velebí znásilňování, mučení a upalování civilistů jako legitimní postup proti politickým protivníkům. Snaží se nás přesvědčit, že se vlastně nic tak strašného nestalo a neděje. Stejně se nás snažili přesvědčovat před rokem. Připomeňme si proto, co se vloni skutečně v Oděse odehrálo - a co v českém mainstreamu, na rozdíl od dobrých rad "vznešených kavárenských nácků" typu panů Bartušky či Klvani, určitě nezaslechneme:

V oděském ohnivém pekle definitivně shořela jakákoliv naděje na jednotnou Ukrajinu. Od té doby zbyla kyjevským pučistům už jen jediná možnost: Ovládnout východní regiony země silou. Rozpoutat vraždění všude kam pošlou svou armádu podporovanou banderovskými oddíly (tzv. „dobrovolnickými prapory“, jež se dnes snaží údajně odzbrojit). Zavést nevídaný brutální teror, který odpůrce režimu likviduje po stovkách, tisíce odvleče do koncentračních táborů a statisíce vyžene z jejich domovů.

Operace Oděsa a tajná vládní porada

Právě tento scénář byl použit všude tam, kde se Ukrajinci odmítli smířit s nastoleným fašistickým režimem a v referendech hlasovali pro samostatnost na Kyjevu. Oděsa měla být exeplárním příkladem zlomení odporu. Jednak pro to, že nechuť ke Kyjevu zde byla zvláště silná, ale především, že její ztráta jako klíčového přístavu by ve strategických plánech protiruské ofenzivy byla později obrovským problémem.

Operace Oděsa byla dopodrobna naplánována na tajné vládní poradě Turčinova s Kolomojským a některými veliteli nacistických (dobrovolnických) praporů. Plán byl kompletní, včetně „zápalných obětí“. Ty měly dva cíle: Zastrašit obyvatelstvo a ponížit Rusko. O celém průběhu této operace jsme na stránkách Protiproudu samozřejmě jako jedni z mála u nás podrobně informovali. Vše mělo vypadat jako tragické následky střetu místních hooligans.

pp

Svět hrůzou oněmněl

Do Oděsy dorazili fotbaloví fanoušci, a spolu s nimi příslušníci Pravého sektoru z celé země. Kolomojského „zabijácké oddíly“ pak vyprovokovaly první střety v ulicích. Dav, spolu s připravenými „katy a zabijáky“, byl nasměrován na Kulikovo pole. Aktivisté oděského „Antimajdanu“ všech věkových kategorií, od studentů až po důchodce, byli zahnáni do budovy Domu odborů a vchod byl poté zabarikádován. Ze střech a bočními vchody pak do budovy pronikli zabijáci. Scény, které se poté uvnitř budovy odehrávaly, předčilo vše co evropský svět od druhé světové války zažil. Muži i ženy byli nejbrutálnějšími gestapáckými metodami znásilňováni, mučeni, ubíjeni a zaživa upalováni.

Západní sponzoři kyjevských vládců chtějí, aby se na tyto zločiny zapomnělo. Jednak narušují představu báječných demokratů, kteří svrhli (demokraticky zvoleného) tyrana, jednak ospravedlňují boj východních Ukrajinců, kteří brání své domovy a životy před brutálním režimem. Právě proto však zapomenout nesmíme.

Praha si připomněla Oděsu 

V Praze se v den výročí oděského zločinu konalo několik veřejných shromáždění, na kterých si "nelhostejní" občané chtěli tuto událost připomenout a současně pozdvihnout hlas na obranu míru proti chystané válce s Ruskem. Oděsa je memento. Symbol hrůz, které mohou přijít, přestože se mnozí lhostejní utěšují, že něco takového se přece u nás stát nemůže. Může - a velmi snadno. Pokud nedáme včas najevo, že to nedopustíme.

pp

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: protiproud.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …