Radim Valenčík: Jak číst výsledek sjezdu ČSSD

19.02.2018 7:34

Od ČT 24 jsem si při komentování sjezdu ČSSD moc nesliboval. Ale takové prvoplánové cinknutí komentářů a takový diletantismus... Stačí uvést příklad. První dva komentáře ke zvolení Hamáčka předsedou – první od Pospíšila, druhý od Gazdíka.

Radim Valenčík: Jak číst výsledek sjezdu ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

Evidentně zaskočení tím, jak dopadl Chovanec. Vyhořel už v prvním kole. Naopak Hamáček deklaroval společný postup se Zimolou.

Nakonec se celé jednání sjezdu v podstatě zredukovalo na to, s čím přišel Zeman: Podpořit Babiše ve vládě.

A tato výzva triumfálně vyhrála. Babiš má mandát tiché podpory ČSSD už nyní. A může aktivně vyjednávat a vyjednávat a vyjednávat, aby "zabránil nástupu těch zatracovaných (ČT a dalšími), tedy SPD a KSČM", kteří za této situace, pokud budou hrát vlastní hru, mohou posilovat a posilovat a posilovat.

Jak jsem řekl už před sjezdem ČSSD: Není to o ČSSD, ale o tom, jak se dění kolem sjezdu a na sjezdu promítne v probouzení a vyzrávání veřejného vědomí a sebevědomí.

Ovšem ČSSD to bude mít ještě hodně složité. Hamáček je jen Sobotka II a bude se muset moc a moc snažit, aby dokázal víc, než politiku možného a zvládat standardní situace:

Ani Zimola ještě není ten pravý lídr.

Ale i tak (to říkám těm, kteří jsou zklamáni) sjezd dopadl mnohem lépe, než jsem čekal. A dopadl jinak, než chtěli manipulátoři.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…