Robert Troška: Babišovy dluhopisy+EET+mravokárce Sobotka

04.02.2017 19:56

Média hodnotí nákup dluhopisů pana ministra Babiše a na mediální scéně se objevují mravokárci, kteří se sami v minulosti brodili takovým bahnem špíny a korupce, že by nyní museli chodit jen kanály a postranními uličkami.

Robert Troška: Babišovy dluhopisy+EET+mravokárce Sobotka
Foto: Archiv Roberta Trošky
Popisek: Robert Troška

Média hodnotí nákup dluhopisů pana ministra Babiše a na mediální scéně se objevují mravokárci, kteří se sami v minulosti brodili takovým bahnem špíny a korupce, že by nyní museli chodit jen kanály a postranními uličkami.

Každý slušný člověk musí ptát, zdali je míra pokřivenosti charakteru tím správným parametrem k dosažení mety nejvyšší.

Miliardové kauzy „Mirka Dušína“ Sobotky

Pan premiér Sobotka se v médiích nechal slyšet, že ministr Babiš (cituji pana premiéra): „důkladně o..bal český stát skrze dluhopisy.“

Líbí se mi, že zrovna premiér Sobotka má starost o příjmy do státního rozpočtu. Jenom připomínám panu premiérovi kauzu Mostecké uhelné nebo OKD a další, u těchto nevýhodně zprivatizovaných společností stál Bohuslav Sobotka, odborníci odhadují, že šlo o miliardové ztráty, které vznikly našemu státu! U všech těchto společností (bylo jich více) neprobíhalo výběrové řízení a obří společnosti se pak dostaly pro nás obyčejné občany „neuvěřitelnou náhodou“ do rukou jejich manažerů.

Z celé řady dalších pak panu premiérovi připomínám kauzu České konsolidační agentury (ČKA), která prodávala soukromým subjektům úvěry se stoprocentní garancí státu za zlomek této hodnoty, přičemž lidé ve vedení těchto institucí údajně museli o platnosti ručení státu vědět. Pro ilustraci, nakoupili jste stokorunovou pohledávku za 30Kč a stát vám ručil, že dostanete 100Kč. To se to podnikalo a vydělávalo. A samozřejmě, že při nákupu těchto pohledávek (v obrovském množství) nechyběla celá řada miliardářů většinou propojených právě na klíčové osoby v ČKA. A kdo že seděl v dozorčí radě ČKA? Poslanci ČSSD a ODS! A šlo o stamiliónové ne-li miliardové ztráty pro náš stát!

Takže pokud pan premiér Sobotka se přednostně zabývá tím, jak cituji jeho slovníkem neo..bávat stát, měl by se především podívat zpětně na své aktivity a následně aktivity spolustraníků z ČSSD!

Samotný nákup dluhopisů, který řeší dnešní média a jehož výhodné uzákonění podmínek se datuje do roku 2012 za vlády premiéra Nečase a ministra financí Kalouska, je pouze trapnou mediální bublinou, kterou vypustila celá řada novinářů a médií ve snaze zaujmout za každou cenu.

Samotný nákup dluhopisů totiž byl v souladu se zákony, jeho nákup byl výhodný, protože sloužil hrstce vybraných subjektů, které tehdejší ministr financí zvýhodnil. Co se týče šéfa Agrofertu a nynějšího ministra financí Babiše, využil jen příležitosti, která se naskytla jemu a dalším miliardářům, nákupem dluhopisů, které nepodléhaly srážkové patnácti procentní dani.

Média včetně veřejnoprávních se totálně ztrapňují, pokud poukazují na možné porušení zákona, když uvádějí poslední nákup dluhopisů zhruba 3 dny před ukončením platnosti zákona. V tomto případě má plnou pravdu Babiš, který tvrdí, že využil daňové optimalizace. Pokud máme právní stát, těžko můžeme někoho postihovat za to, že jednal v souladu se zákonem.

Babiš a jeho EET- novodobý boj proti kulakům a živnostníkům

Jiná situace je, pokud se na daňovou optimalizaci pana ministra Babiše podíváme optikou malých živnostníků, hospodských, majitelů obchůdků na vesnicích, jednatelů malých s.r.óček, kteří nejen, že musí převracet třikrát každou korunu, ale navíc jsou Babišovou EET stigmatizováni v atmosféře presumpce možné viny.

EET pana ministra financí Babiše totiž úspěšně navazuje na boj proti „parazitům“, což jsou dle slavného projevu sociálně demokratického ministra Mládka živnostníci a podnikatelé. Po povinném kontrolním hlášení, o kterém se moc nemluví, ale které dnes nesmírně svazuje ruce hlavně malým živnostníkům a podnikatelům, nastaveným vysokým pokutám, přišlo kladivo jménem EET, které zatlouká do sociálních dávek a podpory tu část malých podnikatelů, kteří provozují svůj obchůdek nebo malou restauraci v důsledku desetitisícových nákladů na pořízení EET. A bude samozřejmě hůře, od března se závistivá hydra jménem EET vrhne na maloobchodníky! Ale vybraní dodavatelé EET si již mnou ruce z královských příjmů!

A téměř třetina občanů podle průzkumů veřejného mínění hnutí ANO tleská, jak to ten ministr financí zatočil a zatočí s těmi „neplatiči“!

Všichni jsou si rovni ve vybírání daní, jenom „Agroferty“ jsou si rovnější

Na výhodném nákupu dluhopisů ministra Babiše se totiž ukazuje, že spravedlivé vybírání daní je pro všechny, ale ti silnější a mocnější, nejrůznější korporace a fondy miliardářů si dokáží daně zoptimalizovat změnou odstavce či paragrafu v zákoně, ale ti poctiví z podnikatelské sféry budou zvyšovat zisky dodavatelům EET a platit větší úřednický aparát potřebný ke zvládnutí EET.

To co je u pana ministra Babiše nejpodlejší, není výhodný nákup dluhopisů, nýbrž jeho cílená likvidace malých živnostníčků a podnikatelů na vesnicích i městečkách, kteří jsou rádi, že přežijí do dalšího dne, Babiš tuto skupinu poctivých pracovitých lidí dusí a rozmačkává prostřednictvím EET i kontrolním hlášením.

To, že každý živnostník musí platit sociální, zdravotní, daně a hlavně je schopen stát na vlastních nohou místo vysávání sociálního systému je pro ministra Babiše a jemu podobné vedlejší. Mimochodem, jestliže má EET do státní kasy přinést asi 2 miliardy ročně, jak odhaduje pan ministr Babiš, mám takový malý návrh:

Ať pan ministr Babiš jehož dotace na jeho firmy činí cca 800mil.Kč ročně, daruje tyto finanční prostředky ve prospěch státu plus omezí další dotace ze státní kasy (nás, co přispíváme) různým neziskovkám dosahující ročně cca 1 miliardu a máme pak k dispozici ty požadované 2 miliardy, kvůli kterým se musí buzerovat hlavně ty bezejmenné živnostníčky a malopodnikatele. A udavačské EET se může hodit do koše.

Korýtka jsou korýtka

A všimli jste si ještě jedné maličkosti? V médiích se neustále prezentují čím dál hlubší názorové rozdíly, ale že bychom slyšeli o demisi vlády (pokud jsou rozpory tak zásadního charakteru) a následném zformování úřednické vlády do parlamentních voleb?

Ale kdeže! Korýtka jsou prostě korýtka! A hra na chudákyvoliče může pokračovat.

Takže pokud oběma pánům jde skutečně upřímně o blaho našeho státu (jak v médiích ostentativně předvádějí), dovolím se zeptat, zda neuvažují již konečně o „zasloužilém“ odpočinku? Svým odchodem by totiž tomuto státu možná nejlépe pomohli!

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…