Rusofobie antisemitismus 21. století? Pozvánka na debatu s českými experty na Rusko

26.10.2017 13:46

POZVÁNKA Analytička a publicistka Veronika Sušová-Salminen, rusista a komentátor Českého rozhlasu Libor Dvořák, publicista a bezpečnostní analytik Jan Schneider a novinář a rusista Ondřej Soukup budou první listopadový čtvrtek účastníky debaty s názvem Rusofobie antisemitismus 21. století? Pořádá ji Zdeněk Kratochvíl a moderovat ji bude komentátor a vysokoškolský pedagog Petr Žantovský.

Rusofobie antisemitismus 21. století? Pozvánka na debatu s českými experty na Rusko
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Ve čtvrtek 2. listopadu se uskuteční debata s názvem Rusofobie antisemitismus 21. století? Diskutovat na téma nenávist či strach vůči všemu ruskému přijde kvarteto lidí, kteří se problematikou Ruska dlouhodobě zabývají. Bude mezi nimi historička, publicistka a editorka webu „Argument“ Veronika Sušová-Salminen. Politická analytička českého původu, jež trvale žije ve Finsku, je mimo jiné autorkou knihy „Putin, Nezkreslená zpráva o mocném muži a jeho zemi“.

Pozvání do debaty přijal také rusista a komentátor Českého rozhlasu Plus Libor Dvořák, překladatel z ruštiny, který se dlouhodobě zaměřuje na oblast Ruska a přilehlých postsovětských regionů. Diskutovat bude rovněž publicista a bezpečnostní analytik Jan Schneider, jenž od roku 1990 působil ve službách zpravodajských, policejních a vládních, mimo jiné byl ředitelem Kanceláře Rady vlády ČR pro zpravodajskou činnost.

Své k tématu zcela jistě řekne i novinář a rusista Ondřej Soukup, který studoval v Moskvě historii a už téměř dvacet let se zabývá Ruskem a dalšími postsovětskými státy, poslední léta v Hospodářských novinách, pro něž byl dva roky moskevským dopisovatelem. Debatu bude moderovat publicista, komentátor a vysokoškolský pedagog Petr Žantovský, zakládající člen Asociace nezávislých médií.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …