SPELOS: Zastupitelé v Rumburku hrubě zneužili pravomoci k regulaci herního průmyslu

11.04.2012 18:10

Sdružení provozovatelů centrálních loterních systémů SPELOS důrazně žádá obce a města, aby nenásledovala způsob regulace herního průmyslu zvoleného zastupiteli města Rumburk, spočívající v předání monopolu jednomu provozovateli.

SPELOS: Zastupitelé v Rumburku hrubě zneužili pravomoci k regulaci herního průmyslu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výherní automaty

Jde o zcela zjevné zneužití nově nabyté regulatorní pravomoci zastupitelstvem města Rumburk, neboť smyslem zákonného zmocnění je svěřit obci nástroj k zajištění místních záležitostí veřejného pořádku, nikoli umožnit za úplatek upřednostnění některého z provozovatelů bez veřejné soutěže.

Vzhledem k tomu, že vysvětlení pana místostarosty Švába ve smyslu ochrany investic této firmy neobstojí (totéž zajistí pozitivně formulovaná obecně závazná vyhláška na dané adresy) a obec tento krok zdůvodnila pouze důvodem mající zřetelné rysy korupce, sdružení SPELOS bude reagovat všemi právními možnostmi, jak zneplatnit toto účelové rozhodnutí potírající samu podstatu hospodářské soutěže.

Petr Vrzáň,
výkonný ředitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPELOS

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…