Sergej Selezněv: Sergej ve vlastní kůži

03.09.2011 7:34

Pan Kroupa už podruhé píše, že jsem pral mafiánské peníze. Na to ale neexistuje žádný důkaz, protože jsem v životě neměl kontakty s nějakou mafií.

Sergej Selezněv: Sergej ve vlastní kůži
Foto: redakce
Popisek: Sergej Selezněv

A taky píše, že mě údajně hledají za zpronevěru milionu dolarů, které jsem prý ukradl mafii. On musí dobře vědět, že mafii se nedá ukrást ani haléř, pokud nejsem „spolumajitelem" nebo přímo členem mafiánského gangu - což jsem nikdy nebyl, a předložil jsem k tomu už i potvrzení Interpolu, že v jejich bázi na mě nejsou žádné kriminální informace.

V Čechách jsem se podle p. Kroupy deset let schovával pod cizí identitou a prý se mi ulevilo, když jsem v rozhovoru s ním ze sebe shodil tu deset let tíživou lež. Jenže já jsem nelhal, neschovával jsem se, prostě jsem si zákonným způsobem změnil příjmení na příjmení matky. Nechápu, proč se p. Kroupovi tak líbí slovo „mafie", které pořád ve spojení se mnou používá.Je mi to divné, když určitě už ví, že s žádnou mafií nic společného nemám.Když jsem viděl pana reportéra poprvé, přijel ke mně domů a zazvonil,  nevěděl jsem, kdo to je, jestli je to opravdu reportér, a vůbec kdo to je Kroupa. Proto jsem odmítl s ním mluvit. Když mi vysvětlili, kdo to je pan Kroupa, domluvil jsem si s ním schůzku v redakci MF Dnes. Čestně jsem m u vše řekl o svém životě, ukázal jsem mu své dokumenty, a dal jsem mu také tu informaci o Igoru Moravcovi, o kterém p.Kroupa do té doby nevěděl. Chtěl bych upřesnit taky to, že dle p.Kroupy jsem měl říct, že banka vyrobila falešné cenné papíry. Jenže to se v Rusku nedá udělat, obchod s cennými papíry se odehrává pouze na burze. Kdybych měl vysvětlovat v celosti, jak banka podvádí své klienty, to by trvalo nejmíň hodinu. Taky p.Kroupa napsal, že jsem řekl, že FSB ode mne vzalo dokumenty, aby banku mohli vydírat. Ano, to jsem řekl, ale v tom smyslu, že to vím dnes, a nevěděl jsem to tehdy. Dnes, když mám dost informací o tom, že lidé, kteří dříve pracovali v FSB, používali služební informace k vydírání jiných lidí pro vlastní obohacení. Samozřejmě v r.2001 jsem si jako mnozí po rozpadu SSSR  myslel, že ta informace bude použita v rámci ochrany státu od finančních podvodů. Výměnou mi prý FSB za dokumenty dali doklady na jméno Barteněv. Není to pravda. Ve skutečnosti jsem napsal žádost na generálního prokurátora Ruska Ustinova, aby mě zařadili do státního programu ochrany svědků, a oficiálně mi dali nové dokumenty. Odjel jsem na Ukrajinu, kde jsem na ruském konzulátu  dostal oficiálně  nové dokumenty, na tyto dokumenty vízum, a pak teprve jsem odjel do ČR. Tak bych mohl komentovat další věci, které p. Kroupa napsal, ale nevidím v tom už význam.

Na schůzce s p. Kroupou bylo první, co jsem mu řekl, že o sebe strach nemám, protože jsem nic kriminálního nespáchal ani v Rusku ani v České republice ani jinde, ale že se obávám pouze o to, že článek pošpiní mou rodinu. Přímo jsem mu řekl, že jsem přesvědčen, že pošpinit takto mne mohli pouze dvě rodiny. Rodina p. Viktora Butova, který mi dluží peníze a nechce je vrátit, a lidé kolem p. Elly Karabek.

Na jaře jsem si vzal za ženu Natálii, kterou jsem znal téměř dva roky. Natálie má mladší sestru Ellu Karabek, která v prosinci 2010 porodila holčičku Sofii Karabekovou. V porodnici lékaři zjistili u matky stopy pervitinu v organismu, proto holčička byla svěřena do předběžné péče Natálii. Tka k nám domů přišla hned z porodnice, když jí bylo pět dní. Potom se začaly dít divné věci. Lékařka p.Elly Karabek MUDr.Pekárková z Psychiatrické léčebny Praha-Bohnice, která ji měla v péči přes 10 let s diagnózou duševní porucha - syndrom závislosti na opiátech, chronická hepatitida C (legálně opatřené dokumenty máme k dispozici), v lednu 2011 najednou napsala zprávu, že Ella Karabek je zdravá a schopna péče o nezletilé dítě. Další divné věci se odehrávala na OSPODu Praha-východ, kde úřednice Fialová a Jandusová nechtěly vůbec brát v úvahu informace ohledně zdravotního stavu p.Karabek a holčičku navrhovaly do péče matky, přestože měly v ruce znalecký posudek z oboru toxikologie, že matka celé těhotenství užívala drogy (heroin, pervitin, benzodiazepíny). Přikládám Vám na vědomí dokumentaci, kterou dokládám svá slova. Stejně pro nás nepochopitelně postupují soudci Okresního soudu Praha-východ, kteří za poslední měsíc vydali pět předběžných opatření ohledně péče o Sofii, která protivořečí sama sobě. Momentálně čekáme na vydání dalšího předběžného opatření ve věci péče o nezletilou Sofii, protože po vydání článku p.Kroupy 29.8.2011 matka Sofinky podala žádost, aby dítě bylo odejmuto z „mafiánské" rodiny a dáno raději do ústavu, než by prý bylo kvůli mně v nebezpečí, i když u nás už bydlí téměř devět měsíců a je o ni vzorně postaráno i podle zpráv z OSPODu. Celou dobu, co je Sofinka u nás, nepracuji, abych mohl ženě pomáhat s její výchovou.

Dal jsem p. Kroupovi k dispozici kromě dokumentace také videozáznamy, kde p. Karabek už několik týdnů před vydáním jeho článku vyhrožovala, že se stanu hrdinou a jako Selezněv „zahučím"na celou Českou republiku. To znamená, že věděla o tom, že se na objednávku připravuje moje diskreditace. Mám za to, že když se nepodařilo jiným způsobem vytrhnout Sofinku z péče Nataši, pokusili se o to touto cestou. Už před dvěma týdny se touto věcí začala zabývat policie. Podivné dokumentace k případu přibývá každým dnem.

Související:
Mrazivé čtení: Sešli jsme se s údajným bossem ruské mafie 
V Česku ho stíhají za podvod. Rusko ho hledá za spojení s mafií

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …