Skandál: Kandidát na Hrad Jára Cimrman byl tajně odposloucháván

01.04.2012 18:31

Prohlášení Petičního výboru pro kandidaturu Járy Cimrmana da Hrad.

Skandál: Kandidát na Hrad Jára Cimrman byl tajně odposloucháván
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Petiční výbor považuje za nevyhnutelné oznámit, že v rozporu se všemi pravidly demokratické soutěže politických, nepolitických i neolitických sil, odhalil provádění nepřípustných odposlechů svého nominanta Cimrmana. Do rukou výboru byly dnes v časných ranních hodinách předány čtyři (4) parafinové fonografické válce (jmenovaný nominant ironií osudu fonograf dříve sám vynalezl, ač byl o své prvenství, tak jako již mnohokrát, připraven), na které si národního génia nahrával patrně (podle později zaznamenaného holedbání se v hostinci U kapucínka) zlomyslný kočí, který jej nad ránem často vozil drožkou domů z vyčerpávajících divadelních zkoušek. Tyto nahrávky podle informací, které má Petiční výbor k dispozici, unikly z archivu Österreichische Akademie der Wissenschaften (ÖAW), Fonografického archivu (http://www.phonogrammarchiv.at/).

Dalšími kopiemi těchto parafínových fonografických válců disponuje zřejmě i nejmenovaný zuřivý, pražský, investigativní reportér (sic!) v žoldu jistého taktéž pražského deníku. Záměrem tohoto politováníhodného individua a uvedeného plátku je předem k nezdaru odsouzený pokus zpochybnit samu Cimrmanovu existenci. Východiskem takové skandalisace je očividné nepochopení dnes již notoricky známého, ač možná již překonaného Cimrmanova filosofického konceptu externismu. Cimrman totiž na inkriminované nahrávce formou platónského dialogu vysvětluje neexistenci svého Já svému fiktivně existujícímu On.

Petiční výbor odmítá přistoupit na mediální hru o neexistenci J. Cimrmana a považuje za svou povinnost upozornit, že tyto tendence ve znepokojivé míře pronikají též do odpovědných orgánů státu, které by se v budoucnosti mohly propůjčit mrzké snaze zabránit v rozporu s výslovným zněním Ústavy kandidatuře J. Cimrmana da Hrad. Petiční výbor dále setrvává na svém skálopevném rozhodnutí podpořit kandidaturu kandidáta Cimrmana všemi dostupnými prostředky.

S ještě větší odhodlaností proto vyzýváme všechny pravé Čechy, Němce a jiné bohémy: podpořte svými podpisy kandidaturu Járy Cimrmana da Hrad:

v Kavárně Krásný Ztráty, Praha,
v Café NONA, Praha,
v Kavárně Divadla Komedie, Praha,
v 12 Mariahilfer Straβe, Wien,

… a již brzy na dalších místech – sledujte fejszbukový profil: http://www.facebook.com/pages/J%C3%A1ra-Cimrman-da-Hrad/155252261264414
nebo zašlete e-mail Petičnímu výboru na adresu jaradahrad@seznam.cz a bude Vám zaslán očíslovaný petiční arch, jenž lze vytisknout a řádně podepsaný poštou zaslat zpět na adresu: Jiří Š. Cieslar, Plavecká 4, 128 00 Praha 2.

Za Petiční výbor pro kandidaturu Járy Cimrmana da Hrad:

Mgr. Jiří Š. Cieslar, zmocněnec a navrhující občan
Ing. Jan Bartošek, enolog

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.