Sofie Chrtková: Není na složenky - sociální dávky pro banku

23.08.2011 13:01

Zpráva, že důchodci budou doslova šikanováni důchodovými kartami, protože není údajně na složenky, jistě rozlítila nejen důchodce, ale měla by rozlítit i ostatní občany, protože zde stát zasahuje nejen do soukromí občana a jeho svobodného rozhodování, ale nutí jej platit poplatky nebo dojíždět do místa, kde bude zřízen speciální bankomat.

Sofie Chrtková: Není na složenky - sociální dávky pro banku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodci sedící na lavičce v parku

Nepřihlíží k tomu, že mnozí důchodci takto třeba cestovat nemohou. Z důchodu zřejmě mají být předem sraženy i různé pravidelné poplatky. Na úkor důchodců zde budou vydělávat banky. Dobrý kšeft z cizích peněz pro některou banku! Na složenky není, ale mistr asociálna bude sociálně živit přinejmenším banku, protože nebude pochyb, že na tento systém se nabalí další zlatokopové, kteří budou potřebovat sociálně „podpořit"!!!

Náš mistr asociálních věcí podvádí a klame veřejnost, aby nechal vydělat určité bance z již tak nízkých důchodů a nutí platit důchodce za cesty k bankomatům a určovat, co jim bude nebo nebude sraženo a vlastně jim ztíží značně život a odlehčí z důchodu. Pan mistr asociálna zřejmě neumí ani počítat, ale o to více podvádět veřejnost.

Každému důchodci by vyhovovalo, kdyby dostával důchod jako nyní a měl své finance pod svoji kontrolou - na což má svobodné právo. Tudíž, mistře klamu, stačí, aby cena za složenku byla z důchodu sražena - věřím, že by si za složenku připlatil rád jakýkoli důchodce, jen aby si ušetřil cestu - minimálně. Toto by bylo slušné jednání!!  Výmluvy na drahé složenky apod., jsou pouhými výmysly, aby si nejen banka, ale i ostatní, kteří budou moci z důchodu ukrajovat, si přišli na slušné peníze. Tohle by si občané neměli nechat líbit.

A nejedná se jen o důchody, ale i jiné dávky, které bude stát touto formou vyplácet. Stát zasahuje do soukromí způsobem, na který nemá právo a porušuje osobní svobodu občana. Navíc, bankovní systém je dražší, než veškeré složenky a stát nemůže nutit občana platit za něco nebo dokonce více, aniž by občan chtěl nebo aby předepisoval, co si může nebo nemůže občan koupit či zaplatit. V systému  českého banditismu lze dokonce předpokládat, že nějaké „úlitby" budou nějakou chybičkou či omylem různě zvýšeny s nemožností zpětného dohledání. Opět pěkný tunel na důchody a různé dávky!

A vážení - tohle by si nedovolili ani komunisti v bývalém režimu! Nějak se u nás začíná ta svoboda měnit v policejní dohled v jakémsi, ostnatým drátem obehnaném táboře - tam lidé také neměli žádná práva o sobě rozhodovat. Pokud chce mistr ušetřit, ať začne u sebe a na svém ministerstvu. Ostatně, stejně by po všech změnách mohlo být zrušeno, protože svoji funkci již dávno neplní a zcela zbytečně se rozhazují naše peníze za platy na tomto ministerstvu, které se veškeré práce zbavuje a nechává  ji na jiných subjektech. Důchody a dávky by mohla konečně předepisovat i pošťačka - stejně se na poště mají nezaměstnaní hlásit.

Tahle vláda nemá důvěru občanů a tolik negativ, co produkuje vůči občanům, přesahuje  dávno již míru únosnosti, ale i zdravého rozumu. Vláda úmyslně poškozuje občany, protože to, co vymýšlí a realizuje, je jen bezduchým řáděním se státním majetkem a penězi občanů i s jejich právy.

Vyšlo na serveru Vaše věc. Publikováno se souhlasem vydavatele.

O sociální kartě více ZDE

SLEDUJEME témata: vládní reformy a důchodová reforma 

Dále čtěte:
Senioři, pokud chcete důchod, běžte k bankomatu. Váš ministr Drábek
Kdo je v nouzi a chce peníze, bude pracovat. Hlásí ministr Drábek
Druhá Opencard? Poskytovatel na sociální kartě vydělá stovky milionů
Sociální karta je podle zástupce zdravotně postižených zbytečná

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…