Stanislav Kliment: Kotleba navrhl minutu ticha za Tisa

18.04.2016 9:07

"Muž, kterého každý národovec právem považažuje za mučedníka slovenské státnosti a také obrany křesťanství proti bolševismu,“ řekl na adresu prezidenta fašistického Slovenského štátu Jozefa Tisa vůdce Lidové strany Naše Slovensko Marián Kotleba.

Stanislav Kliment: Kotleba navrhl minutu ticha za Tisa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Proslovu se ujímá župan Banskobystrického kraje Marian Kotleba

Kotleba žádal, aby Národní rady Slovenské republiky v pondělí 18. dubna uctila minutou ticha všechny oběti justičních vražd a justičních omylů. Právě v tento den byl v roce 1947 Tiso odsouzený po válce k trestu smrti popraven. Podle vůdceLSNS šlo o „hanebnou justiční vraždu“. Poslanec Ondrej Dostál návrh odmítl jako nepřijatelný s tím, že památka každé z obětí fašismu a nacismu si zaslouží více úcty než Tiso spoluodpovědný za jejich smrt.

Jen za smrt 70 tisíc slovenských Židů, které Tisův stát poslal na smrt do koncentračních táborů, museli by poslanci mlčky stát 146 dnů.  Kotlebův návrh, se kterým se obrátil písemně na předsedu parlamentu Andreje Danka (Slovenská národní strana), odmítla již celá řada slovenských poslanců. Samotný Danko se nechce k propagandistickým akcím Kotleby vyjadřovat a prostřednictvím své mluvčí sdělil, že bude dodržen již schválený program jednání.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Petr Pavel znovu ukázal, že jeho prezidentování je pro naši zemi nebezpečné

14:56 Ivo Strejček: Petr Pavel znovu ukázal, že jeho prezidentování je pro naši zemi nebezpečné

Prezident Petr Pavel o sobě v minulých dnech dal vědět. Nemám na mysli jeho jakousi nehodu na motorc…