Stanislav Kliment: Plnění dohod z Minsku brání Kyjev

07.06.2015 10:28

Dohody o urovnání konfliktu na Donbasu, jichž bylo dosaženo v Minsku, se nerealizují, protože Kyjev brání jejich plnění, uvedl zvláštní zástupce francouzské vlády pro rozvoj styků s Ruskem senátor Jean-Pierre Chevenement.

Stanislav Kliment: Plnění dohod z Minsku brání Kyjev
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Rusové pořádají pro obyvatele Donbasu humanitární sbírky

„Je snad načase konstatovat, že právě Kyjev blokuje uplatnění dohod Minsk-2. Politická část dohod se neuplatňuje, protože právě Kyjev nechce ji realizovat", zdůraznil Chevenement podle citace informačního portálu Sputnik. Podle jeho slov obviňuje Kyjev ze všeho Rusko a usiluje o prodloužení protiruských sankcí. „Tyto sankce jsou však zaměřeny stejně tak proti nám, Evropanům, jako i proti Rusku", podotýká politik.

„Myslím si, že Francie si musí vzpomenout na ponaučení, které jí dal kdysi Charles de Gaulle, vzpomenout si na svou nezávislost", uzavírá Jean-Pierre Chevenement, matador francouzské politiky, v minulosti ministr v několika vládách a poslanec Národního shromáždění.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.