Stanislav Kliment: Skandál v Kyjevě! Další hnusné projevy neonacismu

14.01.2015 15:23

Zdá se, že na Ukrajině je dnes možné úplně vše. Ukazují na to i videozáběry z „hapeningu“, který se uskutečnil v podniku Bar Hot v Kyjevě. Byly zde udělovány posměvačné ceny těm, kteří údajně nejvíce podléhají ruské propagandě. To však není to podstatné. Otřesné ovšem je, že jeden z masných pokrmů byl podáván jako „volyňská řež“. Připomeňme, že v roce 1943 ukrajinští nacionalisté z OUN-UPA za pomoci civilního obyvatelstva pobili okolo 60 tisíc Poláků, Rusů, Židů a také Čechů. Právě pro toto genocidní jednání se vžilo označení Volyňská řež.

Stanislav Kliment: Skandál v Kyjevě! Další hnusné projevy neonacismu
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

Další jídlo – ve své podstatě burger – se v průběhu předávání cen se potom podávalo jako „oděský dům odborů“. Proč tento název? Loni v květnu byly v Oděse zavražděny minimálně čtyři desítky lidí, z nich většina uhořela zaživa. Účastníci si potom mohli dát také i jiné pokrmy, např. „znásilněnou důchodkyni“. Jako zákusek byl potom podáván dort ve tvaru dítěte ležícího na ruské vlajce. Krájení dortu asociovalo vraždění dětí banderovci. Kdo by snad nevěřil, může se podívat na internetové stránky kresy.pl, kde najde nejen zmiňované video, ale i fotodokumentaci z akce.

Ukrajinské orgány na tuto provokaci nijak nereagovaly. Můžeme to ostatně chtít po posledních vyjádřeních Aresenije Jaceňuka? V sousedním Polsku, Ukrajinci vyvraždili nejvíce Poláků,se ozval jen kněz Tadeusz Isakowicz-Zaleski, velká morální autorita, rodák z Volyně, který na téma banderovců publikoval řadu knih a článků. Pozastavuje se nad mlčením polských představitelů, což považuje za protiklad jejich právním i morálním povinnostem. „Kdyby bylo podáváno jídlo "Holokaust Židů", diplomacie Izraele,ale také USA a Evropské unie by zcela jistě neschovaly hlavu do písku,“ říká Isakowicz-Zaleski.

Chce ještě někdo tvrdit, že na Ukrajině nejsou projevy neonacismu? Jaké zprávy ještě budou muset přijít z Kyjeva, aby skončilo „politicky korektní“ mlčení? Kdo řekne Ukrajině, že takováto do společnosti civilizovaných států nepatří?

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …