Štěpán Křeček: Benzín i nafta budou zlevňovat. Pumpaři se tomu brání

15.02.2018 18:49

Komentář k cenám pohonných hmot

Štěpán Křeček: Benzín i nafta budou zlevňovat. Pumpaři se tomu brání
Foto: archiv Štěpána Křečka
Popisek: Štěpán Křeček, hlavní ekonom BH Securities

„Během uplynulého týdne poklesla cena ropy Brent i WTI o 10 %. Tento vývoj se přenesl i na světový trh s pohonnými hmotami, který taktéž poklesl o 10 %. Pokles cen na světových trzích doposud není zahrnut do cen pohonných hmot v České republice. Cena benzínu prozatím stagnuje a cena nafty začala jen mírně klesat. Pumpaři si chtějí krátkodobě navýšit své marže a brání se razantnějšímu snižování cen. V příštím týdnu přesto očekáváme, že cena pohonných hmot poklesne a s určitou mírou zpoždění bude reagovat na vývoj světových trhů,“ říká hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

„Medvědí trh na ropě byl podpořen informací americké agentury API, že zásoby ropy v USA rostou rychleji, než očekával trh. Zajímavá byla též zpráva Mezinárodní agentury pro energii, která prognózuje růst světové poptávky po ropě, který však bude překonán ještě rychlejším růstem nabídky. Členové ropného kartelu OPEC na vývoj trhu reagovaly ujištěním, že jsou ochotni v případě potřeby omezit těžbu ropy. Na základě této informace cena ropy opět začala růst,“ dodává hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty