Štěpán Křeček: Strojírenský podnik Boco Pardubice Machines rozšířil portfolio BHS Private Equity Fondu

16.07.2018 16:58

BHS Private Equity Fond koupil majoritní podíl ve strojírenské společnosti Boco Pardubice Machines. Ve spolupráci s původním vlastníkem a minoritními koinvestory se bude nyní podílet na dalším rozvoji společnosti. Velikost transakce se pohybuje v řádu nižších stovek milionů korun.

Štěpán Křeček: Strojírenský podnik Boco Pardubice Machines rozšířil portfolio BHS Private Equity Fondu
Foto: BH Securities
Popisek: Ing. Štěpán Křeček, MBA, hlavní ekonom BH Securities

BHS Private Equity Fond sdružuje finanční prostředky individuálních českých a slovenských investorů. Ty investuje převážně formou růstového kapitálu do českých a slovenských podniků. Investice do Boco Pardubice Machines je v pořadí již čtvrtou akvizicí tohoto fondu.

Boco Pardubice Machines je strojírenská společnost s úzkou specializací na technologie pro zpracování a tváření pryže a plastů. Díky svému technologickému zázemí, inovačnímu potenciálu a rozsahu nabízených služeb se řadí v oblasti plastikářského a gumárenského průmyslu k předním světovým firmám. Společnost disponuje více než 25letými zkušenostmi a know-how kombinujícím strojírenské, fyzikální a chemické obory. Vysoká kvalita výrobků a spolehlivý efektivní servis jsou dlouhodobě oceňovány zákazníky zejména v Česku, kde Boco zaujímá dominantní postavení.

„Na Boco Pardubice Machines si ceníme obzvláště schopnosti vyvíjet nové technologie, vyrábět ve vysoké kvalitě a neustále inovovat. Díky tomu patří společnost po mnoho let ke špičce ve svém oboru. Našim cílem je ještě silněji podporovat tyto procesy, rozšiřovat portfolio výrobků a významně rozvíjet vývoz,” řekl partner BHS Private Equity Fondu Bohumil Pavlica.

„Vstupem zkušeného finančního investora získává Boco nový impuls a prostředky pro další intenzivní rozvoj. Věřím, že je to dobrá zpráva jak pro všechny zaměstnance, tak pro naše obchodní partnery, kterým budeme v budoucnu schopni nabízet více lepších výrobků a služeb. Věřím, že Boco čeká zajímavá a úspěšná etapa,” řekl Jan Dotzauer, jeden ze zakladatelů a klíčový manažer Boco Pardubice Machines.

Transakce byla zprostředkována společností Arfin. Právní poradenství prodávajícím poskytla advokátní kancelář Havel & Partners. Právní poradenství BHS Private Equity Fondu poskytovala advokátní kancelář JŠK a daňové poradenství společnost ASB Group.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…