Svobodní Rusové odsuzují barbarské ruské útoky na ukrajinské civilisty včetně žen a dětí

12.03.2022 19:33 | Komentář

Na řadě je zpřísnění sankcí vůči putinovskému Rusku a navýšení vojenské pomoci Ukrajině a východnímu křídlu NATO.

Svobodní Rusové odsuzují barbarské ruské útoky na ukrajinské civilisty včetně žen a dětí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ruský tank T-72B3

Otřesnou fotografii zveřejnil nedávno New York Times. Jsou na ni čtyři zabití lidé, matka s  dvěma malými dětmi a mladý muž, kteří se stali oběťmi ruské minometné palby. Existuje také záznam z bezpečnostní kamery, kdy nedaleko křižovatky u Makaribu v Kyjevské oblasti rozstřílelo ruské BVP auto, v němž jeli dva staří lidé, kteří byli na místě mrtvi. V obou případech nebyl široko daleko jediný ukrajinský voják. Ukazuje se tedy, že Kreml lže, když tvrdí, že ruská armáda neútočí na civilisty, a že Ukrajinci zneužívají civilistů jako živých štítů. Není to pravda!

Pravdou je, že vinou ruské agrese už na Ukrajině zahynuly více než 2000 civilistů včetně asi 80 dětí. To svědčí o tom, že Rusko se kvůli vzteku z neúspěchu svých vojenských operací z důvodu hrdinného odporu statečných Ukrajinců uchyluje k cílenému teroru vůči civilistům a k jejich zastrašování.

Takové hrubé porušování mezinárodního práva nesmí zůstat bez reakce. Svobodní Rusové proto požadují další zpřísnění sankcí vůči Ruské federaci, tedy například její úplné odstřižení od mezinárodního mezibankovního systému  SWIFT. Dále bude nutné ukázat Putinovi, že jeho jednání  nezůstane bez odezvy. To by mělo mimo jiné znamenat masivnější vyzbrojování ukrajinské armády, než je tomu dosud. Dále bude nutné posílit dalšími vojenskými jednotkami východní křídlo NATO. Síla je totiž jediná řeč, které ruský prezident rozumí. 

Vitalij Ginzburg,
předseda Svobodných Rusů v České republice 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

10:14 Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

O směřování univerzit rozhodují pouze zaměstnanci a studenti v akademických senátech, nikoliv správn…