Tereza Spencerová: Pár otázek k zatčení Sáliha Muslima

27.02.2018 8:20

Česká republika jako by zase jednou vstoupila na mezinárodní scénu, byť v tomto případě rovnou jako stádo slonů.

Tereza Spencerová: Pár otázek k zatčení Sáliha Muslima
Foto: Press TV
Popisek: Muhammad Sálih Muslim

Zatčení lídra syrských Kurdů sice generuje zájem médií a náležité rozhořčení domácí i mezinárodní, ale jako by si nikdo ani nekladl otázku, co Sálih Muslim v Praze vlastně dělal.

Podle kurdských médií se přitom v naší metropoli „účastnil konference“, která se prý „koná pravidelně každých šest měsíců a zabývá se problémy Blízkého východu, jako jsou syrská krize, Turecko a arabsko-izraelský konflikt“.

Čili, v Praze se konají „konference“, o nichž se „příliš nemluví“. Možná na první pohled nezvyklé, ale takových akcí se po celém světě odehrávají každou hodinou přinejmenším desítky. Diplomacie se totiž skoro nikdy nedá dělat ve světle reflektorů.

Přesto je ale někdo musí organizovat, někdo platit, někdo rozhoduje o seznamu hostů a někdo i rozesílá pozvánky a v případě potřeby zařizuje víza.

A pokud byl Sálih Muslim jedním z utajených „oficiálně“ pozvaných, jak je možné, že byl zatčen? (A mimochodem, kdo všechno tu vlastně byl?)

Nebo že by to byla na něj past? Pozveme ho, abychom ho mohli zatknout zrovna my? Pokud ano, přijede do Prahy ještě někdy někdo „zajímavý“?

Nebo snad – mnohem pravděpodobněji – jen vznikla nešťastná situace, kdy pravá ruka netušila, co ve skrytu kdesi „organizuje“ ruka levá, a zakročila s až nečeskou horlivostí?

Nebo že by to byl rovnou střet mezi státními orgány, v němž jedna ze stran sáhla po opravdu těžkém kalibru, aby „protivníka“ znevěrohodnila a srazila na mezinárodní scéně do kolen?

Na odpovědích na tyto otázky může záviset i odpověď na to, zda Česká republika Sáliha Muslima Turecku vydá nebo ne.

V každém případě, škoda už byla napáchána.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Žák: Problémy Ústeckého kraje mi nejsou a ani nemohou být lhostejné

10:49 Zdeněk Žák: Problémy Ústeckého kraje mi nejsou a ani nemohou být lhostejné

Jsou totiž stejně jako kdekoliv jinde v naší vlasti výhradně důsledkem nekompetentní správy věcí veř…