Václav Kovalčík: Můj pohled na situaci rozvojových zemí i vyspělého světa

23.03.2020 7:33

Rozvojové země světa doplácejí na své lezení západu do zadnice i válečné stavy. Bohužel zde mají vlády, které zaprodají i svoje vlastní občany. A tak tečou státní i soukromé humanitární pomoci úplně nazmar. Zároveň zadlužení těchto zemí je úplně vysoké, dovolím si říci astronomické!

Václav Kovalčík: Můj pohled na situaci rozvojových zemí i vyspělého světa
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ilustrační foto

V rozvojových zemích světa vládnou otrokářské režimy, probíhají nelegální potraty, šíří se prostituce - obchodování s "bílým masem" na dennodenním pořádku. Těmito nešvary jsou ponižovány děti i mladé generace, které se nemohou vůbec bránit.

Rozvojové země mají totiž své prohnilé autority - zákon bezohledné nabídky a poptávky ničí zdejší přírodu, konkrétně deštné pralesy. Jak dlouho budeme tohle nastavení světové ekonomiky tolerovat? Myslím si a vím, že do ekonomických problémů se dostávají ohledně deficitů státních rozpočtů též "druhé i první ekonomiky světa".

Světový marazmus vyhovuje úzké skupině sektářských šedých eminencí a zbohatlíků. Právě ti si lacině koupili lidskou důstojnost!

Jak z toho ven? Jistě by celý svět přivítal úplně nový ekonomický řád, postavený na morálních hodnotách i ochraně přírodních zdrojů. To, co se vyprodukuje, nechť je spravedlivě rozděleno, také ukládáno efektivně na horší časy - tak jako v biblickém snu o sedmi tlustých a sedmi hubených kravách, chudých i bohatých obilných klasech.

Pokud chceme přežít, nesmíme odmítat návrhy tzv. lepších a osvědčených ekonomik a teorií v souladu s ochranou životního prostředí planety Země i lidskou důstojností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…