Václav Kovalčík: Okolnosti a řešení koronavirové problematiky doma i ve světě

22.03.2020 9:10

Jaký bude deficit, konkrétně letošní zákon o státním rozpočtu? Jistě zdraví občanů naší republiky jest přednější než nějaký mamon.

Václav Kovalčík: Okolnosti a řešení koronavirové problematiky doma i ve světě
Foto: pixabay.com
Popisek: Pokles ekonomiky - ilustrační foto

Úvahu píši též z důvodu, neboť si naše republika za poskytování humanitárních pomocí ve světě zaslouží i pomoc ohledně odpuštění četných dluhů na světových finančních trzích i bank.

100 miliard deficitu, anebo 200 miliard? Pokud by se tyto peníze investovaly smysluplně, nevidím v tom problém. Zároveň si myslím, že je třeba bdělost státu ohledně adresných proudění těchto peněz. To mi potvrdí snad každý ekonom.

Je sice nouzový stav. V počátečních stádiích tohoto stavu je třeba, aby policisté místo pokutování lidí poskytli roušku tomu, kdo třeba zapomněl ji nosit. Rovněž je třeba rouškami a respirátory vybavit zdravotníky, dle mého názoru i celou občanskou společnost alespoň rouškami. Je dobré, že Česká republika spolupracuje s Čínou ohledně prevence proti zákeřné pandemii.

Co se týče různých úvah na internetu, tak vycházejí ze zkušeností lidí - odborníků i laiků. Vůbec bych je nepovažoval za dezinformace. Prostě jsou to úvahy, názory lidí. "Nechtějme, aby dokonce děti a mládež za svou školní kompozici končily za mřížemi." Vždyť svoboda slova má být dodržována i v nejistých časech.

Kéž by se uvedl v praxi lék proti koronaviru. Zatím probíhá jakási restrikce, či omezování v této kapitole. Myslím si, že pletichaření, kdo léčebné alternativy vymyslel, a kdo ne, není namístě. Důležité je zdraví občanů naší republiky i okolních států než nějaký mamon. Obyčejní lidé i odborníci by měli sbírat zkušenosti z pokladnice přírody - viz. léčivé rostliny, houby atd.

Ve světě se dokonce pandemie řeší oslabením viru; přirozenou obranou lidí při léčení v případě nákazy - tzv. obrannými látkami v těle organismu. I minerální vody - kyselky - mohou zabrat - dokonce zmírnit bolesti, stejně tak léčivé poklady přírody. Není jenom jedna možnost léčení pandemie, těch cest je samozřejmě více. Využijme i naše lázeňství ohledně zdravotní péče proti uvedené pandemii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…