Václav Kovalčík: „Toxické trendy" ve společnosti reálného a virtuálního světa

14.06.2023 15:50 | Glosa

Česká republika tvrdě doplácí na svou okleštěnou rozlohu po rozdělení Československa, nepříznivou demografii a kondici, zároveň doplácí, že je zde prostor pro haty na adresu dobra a osvěty.

Václav Kovalčík: „Toxické trendy" ve společnosti reálného a virtuálního světa
Foto: pixabay.com
Popisek: Krize - ilustrační foto

Slušní lidé trpí, hateři se smějí dál. Proto ta ekonomická krize, když se morálka a dobro potlačuje v našem státě. Bohužel myšlení a trendy současné doby způsobily uvedený úpadek! Vítězí tedy bezohlednost a touha někoho okrást za každou cenu v reálném a virtuálním prostoru!

Právě hateři a současné trendy vytvářejí nezdravé prostředí a ovzduší v naší republice i ve světě. Někdy se to vrací do 19. století neblahou finanční situací a sociálními rozdíly, jindy to spěje do nešťastných prognóz umělé inteligence.

Také užívání chytrých mobilů jen na blbosti kazí děti a mladé lidi. K tomu pochybné seznamky a pak rovnou znásilnění! Kde to jsme?!

Rovněž chování Evropské unie je alarmující v tematice migrační politiky! Peníze jsou vyhazovány z okna, k tomu green deal nás dostává na kolena! Nejhorší je, že tuhle válku a krizi odnáší nejvíc právě Česká republika!

Vytvořilo se tady jedovaté prostředí trendů, kde si každý slušný občan musí dávat pozor. Záměrné potlačování iniciativy, osvěty a mravního pokroku totiž přináší trpké plody v našem národě i ve světě.

Proto je třeba nastavit kvalitní právní i občanské prostředí, když má současná vláda mnoho super-placených poradců, právních a vědeckých institucí! Proč se to nevyužívá na maximum? Proč se jen sypou peníze někam do neznáma?

Stačí jen správná adresnost toku financí, pracovitost, píle, možnosti státu nakupovat potencionálně prosperující firmy, dělat zodpovědné plány ohledně těchto investic.

To nemůže zvládnout jen hrstka lidí, to musí zvládnout ten bohatě placený rozsáhlý tým, aby nedocházelo k vysávání slušných občanů současnou drahotou. Česká republika nesmí připomínat pro život nehostinnou planetu ve vesmíru, musí žít ve zdravém, prosperujícím a bezpečném prostředí a ovzduší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…