Václav Krása: Podporuji zájmy zdravotně postižených občanů, nikoli zájmy politické strany

23.06.2018 9:37

Vyjádření na facebookovém profilu

Václav Krása: Podporuji zájmy zdravotně postižených občanů, nikoli zájmy politické strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása

Vážení přátelé,

považuji za své právo a svou společenskou odpovědnost, vyjádřit se k prohlášení, které je mi v posledních dvou dnech permanentně podsouváno.

Již 30 let se věnuji problematice osob se zdravotním postižením, jejichž práva a zájmy hájím v oblasti tvorby legislativy, tedy na té nejvyšší úrovni. Národní radu osob se zdravotním postižením ČR zastupuji v rámci Vládního výboru pro zdravotně postižené občany, Podvýboru pro sociální služby a osoby zdravotně postižené,
Řídícího výboru Národního rozvojového programu Mobility pro všechny, Zdravotně sociální komise předsednictva Svazu měst a obcí ČR a v Pacientské radě Ministerstva zdravotnictví ČR. Mimo to, jsem externím odborným poradcem v sociální komisi KDU-ČSL a občas připravuji odborné materiály pro ČSSD a ANO.

Je politováníhodné, že SPD v Praze byla jediná strana, která se na mne a na NRZP ČR, obrátila s žádostí o témata pro svůj volební program pro osoby se zdravotním postižením. Témata jsme dodali a jsou v programu této strany. Kdyby se na nás obrátila kterákoliv jiná politická strana, tak bych jim určitě také nabídl témata pro jejich volební program. NRZP ČR komunikuje se všemi stranami, které se snaží přispět k zlepšení života lidí se zdravotním postižením. Z tohoto důvodu není mým úkolem činit rozdíly a rozhodovat, komu odbornou radu poskytnout a komu nikoli, protože mým cílem a cílem Národní rady osob se zdravotním postižením ČR je hájit práva a zájmy osob se zdravotním postižením.

Podpořil jsem zájmy zdravotně postižených občanů, nikoli zájmy politické strany.

Přeji Vám všechno dobré.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…