Václav Souček: Kdo neskáče, jako by nebyl

11.06.2013 15:24

Na benefiční utkání Marka Jankulovského přišlo dvacet tisíc lidí. České reprezentaci diváci upřímně zatleskali za nasazení a za výkon s Itálií, třebaže remíza nechává národní mužstvo na samé hraně kvalifikační propasti.

Václav Souček: Kdo neskáče, jako by nebyl
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Fotbal

I za situace, kdy velké vody opakovaně pustoší lidské osudy a majetky, se člověk brání skepsi a usilovně se snaží o návrat do normálu. Klobouk dolů před těmi, kdo zvládají, silnou pomocnou ruku - především státu - těm existenčně ohroženým. Na jedné straně tedy divy statečnosti, odolnosti a solidarity.
 Na druhé straně zázemí sportu nejmasovějšího, fotbalu, a volby jeho nejvyššího orgánu... tedy "volby"? O čem se to vede řeč, a co je to za volby, když je zřetelně jasné, kdo a jakým způsobem českému fotbalu vládne? Zelená je tráva, fotbal to je hra, praví prostá píseň. A "kdo neskáče, není Čech", praví interaktivní chyták pro ochozy.
 
Nechce se věřit, že by si slušná společnost nechala líbit tak průhlednou manipulaci několika šíbrů, kteří to celé s pomocí poskoků pískají. 

Komentář zazněl v pořadu Český rozhlas Hradec Králové Glosy Václava Součka , publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…